Pulpa de porc la cuptor cu piure de cartofi

86

Pulpa de porc la cuptor cu piure de cartofi

Azi va prezint o reteta usoara de pulpa de porc la cuptor, suculenta si foarte aromata, alaturi de un piure de cartofi aburind si pufos.

Este cât se poate de simplu de  facut: se unge pulpa de porc cu condimente si se gateste la cuptor pana cand exteriorul este rumenit si crocant, iar interiorul este fraged si suculent. Acest preparat poate fi succesul unei mese de pranz in famile sau cu prietenii.

Desi necesita un timp destul de indelungat de gatire, este extrem de simplu de facut deoarece nu sunt foarte multi pasi si nu este o reteta complexa care sa contina multe ingrediente.

Tot ce aveti nevoie este: o pulpa de porc dezosata, condimente, putin ulei de masline si cartofi. Atat!

Cantitatea depinde de numarul de persoane care vor servi masa. De obicei o pulpa de 1 kg – 1kg si jumatate ajunge lejer la 5 persoane.

Pentru cartofi luati in considerare 2 cartofi mari de persoana.

Daca nu doriti sa faceti piure, puteti incerca oricare din retetele de la garnituri sau, de ce nu, o salata poate fi suficient.

Sa trecem la treaba si sa pregatim o delicioasa Pulpa de porc la cuptor

Reteta de pulpa de porc la cuptor, cu puire de cartofi

Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 minute
Timp coacere 3 ore 20 minute
Timp total 3 ore 30 minute

Ustensile

  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tava de copt
  • 1 cratita incapatoare
  • 1 tel
  • folie de metal

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg cartofi
  • ulei de masline
  • 1/2 cana supa de carne optional
  • sare
  • piper
  • boia
  • usturoi pisat
  • cimbru
  • salvie

Instructiuni

Preparare cartofilor

  • Stiu ca incepem cu ultimul pas, care se face cand pulpa este aproape gata, dar e mai bine sa stiti de la inceput ce trebuie facut, ca sa va pregatiti.
  • Se curata cartofii de coaja si se inlatura orice nu este bun.
  • Se taie cuburi mari si se pun intr-o cratita incapatoare, acoperiti cu apa care sa ii depaseasca cu un deget. Adaugati o lingurita de sare
  • Lasati sa fiarba timp de 15-20 de minute pana cand cartofii sunt fierti bine. Incercati cu o furculita si daca aceasta intra usor in ei, atunci sunt fierti
  • Scurgeti apa de la cartofi intr-o cana, lasand ceva cantitate si in cratita
  • Cu un tel amestecati bine cartofii pana cand se zdrobesc. Puneti din cand in cand zeama de la fiert din cana. Verificati daca piureul este suficient de sarat si mai adaugati sare daca e nevoie. Puneti si 1-2 linguri de ulei de masline
  • Cand s-a obtinut o pasta cremoasa destul de ferma dar usoara si fara cocoloase, piureul este gata. Piureul poate fi dat si printr-o strecuratoare, apasand usor cu lingura, pentru a fi mai pufos.
  • Unii prefera sa adauge unt sau lapte sau sa amestece piureul de cartofi cu piure de morcov, telina sau pastarnac. Aici e "de gustibus". Fiecare cum prefera. Puteti incerca diverse variante, dar aceasta este cea de baza.

Prepararea fripturii

  • Incingeti cuptorul la 180 de grade.
  • Puneti putin ulei de masline intr-o tava.
  • Presarati sare, piper, boia si alte mirodenii, dupa gust.
  • Adaugati o jumatate de cana de supa de carne. Daca nu aveti, puneti putina apa.
  • Puneti pulpa in tava si Acoperiti tava cu folie metalica. Dati la cuptor timp de 3 ore.
  • Dupa cele 3 ore scoateti tava de la cuptor, indepartati usor folia, fara sa o rupeti si verificati daca carnea este moale. Ar trebui sa poata fi rupta usor cu o furculita
  • Cu o lingura ungeti bine pulpa cu zeama din tava.
  • Dati cuptorul la coacere deasupra si la 200-220 grade (sau la mare, pentru cuptor cu gaz) si lasati inca 10-15 minute, pana cand carnea se rumeneste frumos deasupra.
    pulpa de porc la cuptor

Prepararea sosului

  • Din zeama ramasa in tava dupa ce ati scos pulpa puteti face un sos gustos, care merge foarte bine cu friptura.
  • Depinde de dvs. cum il doriti. Eu unul il prefer asa cum este, zemos, dar altii il prefera putin mai consistent. Pentru aceasta, urmati pasii:
  • Mutati sosul intr-o cratita mica, cu coada.
  • La 3 linguri de sos se pune 1 lingurita de amidon de porumb. Ca sa nu gresiti si sa va iasa prea gros (vreti totusi sa aveti un sos si nu o budinca), adaugati mai intai 1 ligurita de amidon si amestecati 1-2 minute, apoi adaugati alta si repetati pana cand obtineti consistenta dorita.

Servirea

  • Taiati carnea felii.
  • Cu o lingura puneti piure de cartofi pe o farfurie in cantitatea potrivita pentru fiecare persoana (cam 2-3 linguri). Daca doriti, puteti pune piureul intr-un inel de inox.
  • Asezati frumos cate 2 felii de carne, pentru fiecare persoana, langa puire.
  • Cu o lingura puneti sos pe piure sau carne (cum doriti), sau langa preparate.
  • Puteti adauga o salata de legume proaspete sau de muraturi.
  • Pentru modul de preparare a muraturilor vizitati sectiunea de aici.
Curs: Carne, Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: piure de cartofi, pulpa de porc, pulpa de porc dezosata, pulpa de porc la cuptor, pulpa de porc la cuptor cu piure de cartofi

Sa aveti pofta buna!

pulpa de porc la cuptor cu piure de cartofi

Daca ti-a placut reteta si vrei sa afli cand public altele noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close