Reteta este similara cu cea de curcan, dar modul de preparare este putin diferit, in sensul ca puiul nu se fierbe inainte.
Pui cu cartofi la cuptor
Echipament
- 1 tava copt
- 1 cutit legume
- 1 cutit carne
Ingrediente
- 1 pui pentru grill
- 1 kg cartofi
- 1 portocala
- sare
- piper
- mirodenii
- ulei
Instructiuni
- Se spala puiul, se freaca cu sare, piper si ulei. Inauntru se pune o portocala.
- Se incinge cuptorul la 200 grade. Se pune puiul intr-o tava cu putina apa si se acopera cu folie de staniol. Se lasa la cuptor timp de 45 de minute, incercand din cand in cand, sa vedeti daca este facut.
- Se spala si se curata cartofii, dupa care se taie cuburi si se fierb timp de 10 minute in apa cu sare.
- Atunci cand puiul este facut se scoate tava din cuptor, se inlatura folia, se pun cartofii langa si se introduce din nou tava la cuptor pentru 10 minute, pana puiul se rumeneste si cartofii sunt copti.