Prajitura cu visine

67

Si prajitura cu visine este una dintre retetele care imi starneste amintiri din copilarie. Cand intram in vacanta de vara si plecam la matusa-mea la tara, primul lucru pe care il faceam era sa ma sui in visin si sa ma „umflu” cu visine proaspete. O parte din visinele culese mergeau catre prajitura cu visine.

Prajitura o puteti face tot timpul anului daca scoateti samburii la visine si le puneti apoi in pungute la congelator.

Prajitura cu visine

Timp pregatire 20 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 bol sticla
  • 1 Mixer
  • 1 tava de copt

Ingrediente

  • 300 g visine
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml iaurt sau lapte
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Instructiuni

  • Spargeti ouale si puneti continutul intr-un bol incapator. Adaugati apoi sarea si zaharul. Amestecati cu un tel.
  • Puneti uleiul si iaurtul si amestecati in continuare.
  • Amestecati faina cu praful de copt si apoi puneti-o in bolul cu celelalte ingrediente. Amestecati bine de tot, pana se omogenizeaza.
  • Incingeti cuptorul la 180g (mediu)
  • Puneti o coala de copt intr-o tava. Daca nu aveti, ungeti tava cu unt.
  • Adaugati compozitia in tava si intindeti uniform.
  • Dati visinele printr-o lingura de faina (se vor lasa mai greu in tava) si aranjati frumos in compozitie.
  • Dati la cuptor timp de 35-40 de minute. Verificati apoi cu o scobitoare daca este coapta: infigeti scobitoarea in prajitura si scoateti-o. Trebuie sa iasa curata. Daca este lipicioasa, mai dati la cuptor cateva minute.
    prajitura cu visine 1
  • Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati apoi in forme si puneti pe o farfurie.
Tip preparat: Deserturi
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: prajitura, Prajitura cu visine, visine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close