Si prajitura cu visine este una dintre retetele care imi starneste amintiri din copilarie. Cand intram in vacanta de vara si plecam la matusa-mea la tara, primul lucru pe care il faceam era sa ma sui in visin si sa ma „umflu” cu visine proaspete. O parte din visinele culese mergeau catre prajitura cu visine.
Prajitura o puteti face tot timpul anului daca scoateti samburii la visine si le puneti apoi in pungute la congelator.

Prajitura cu visine
Echipament
- 1 bol sticla
- 1 Mixer
- 1 tava de copt
Ingrediente
- 300 g visine
- 300 g faina
- 200 g zahar
- 100 ml ulei
- 200 ml iaurt sau lapte
- 4 oua
- 1 plic praf de copt
- sare
Instructiuni
- Spargeti ouale si puneti continutul intr-un bol incapator. Adaugati apoi sarea si zaharul. Amestecati cu un tel.
- Puneti uleiul si iaurtul si amestecati in continuare.
- Amestecati faina cu praful de copt si apoi puneti-o in bolul cu celelalte ingrediente. Amestecati bine de tot, pana se omogenizeaza.
- Incingeti cuptorul la 180g (mediu)
- Puneti o coala de copt intr-o tava. Daca nu aveti, ungeti tava cu unt.
- Adaugati compozitia in tava si intindeti uniform.
- Dati visinele printr-o lingura de faina (se vor lasa mai greu in tava) si aranjati frumos in compozitie.
- Dati la cuptor timp de 35-40 de minute. Verificati apoi cu o scobitoare daca este coapta: infigeti scobitoarea in prajitura si scoateti-o. Trebuie sa iasa curata. Daca este lipicioasa, mai dati la cuptor cateva minute.
- Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Taiati apoi in forme si puneti pe o farfurie.