Prajitura cu ovaz si mere

769

Prajitura cu ovaz si mere este un desert potrivit pentru cei care au intoleranta la lactoza dar vor sa savureze ceva dulce. Vegetarienii, insa, trebuie sa se abtina, deoarece unul dintre ingrediente este oul.

Poate ca pare o reteta „saraca”, insa ea contine destul de multe ingrediente. Merele sunt vedetele, dand o textura moale si zemoasa prajiturii. La acestea se adauga ovazul, un mix de nuci (alune, nuci, nuci pecan, caju, migdale) taiate bucati mari, stafide, ovaz, faina si oua. In plus, cu ce condiment se asorteaza merele cel mai bine? Cu scortisoara, bineinteles.

Cum se prepara o prajitura cu ovaz si mere?

Merele se curata de coaja. Se scoate cotorul si se taie miezul cubulete. Apoi se fierb cu putina apa si zahar, pana cand se inmoaie (cam 10 minute).

Se amesteca toate ingredientele uscate: faina, ovaz, praf de copt, mixul de nuci si stafidele. Ouale se bat si se amesteca cu ulei. Se combina apoi toate ingredientele in acelasi vas si se amesteca cu o spatula.

prajitura cu ovaz si mere ovaz

Prajitura se toarna intr-o tava rotunda (poate fi guguluf) neaderenta si putin mai inalta, care a fost dinainte unsa cu ulei si pudrata cu faina. Daca doriti, puteti pune in forme de briose.

Se coace timp de 30 de minute si se verifica daca este gata cu o scobitoare. Se introduce scobitoarea in prajitura iar cand este scoasa nu trebuie sa aibe blat de prajitura pe ea. Daca nu e coapta se mai pune la cuptor cateva minute.

Dar sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile, dar si pasii necesari pentru a prepara o delicioasa prajitura cu ovaz si mere.

Prajitura cu ovaz si mere

O prajitura putin mai altfel decat cele clasice, dar aromata si gustoasa
Servings 12 portii
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 45 minutes
Timp total 1 hour 15 minutes

Echipament

  • boluri potrivite mici si mari
  • 1 cana de masurat
  • 1 Cantar de bucatarie
  • 1 spatula
  • 1 tocator
  • 1 cutit
  • 1 cratita cu coada
  • 1 cana
  • 1 furculita
  • 1 tava de copt, rotunda sau forme de briose

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 120 ml apa
  • 100 g zahar brun sau alb
  • 3 oua
  • 3 mere mari
  • sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 75 g stafide
  • 100 g mix de nuci
  • 75 ml ulei de floarea soarelui

Instructiuni

  • Trec aici ingredientele asa cum apar ele in reteta englezeasca. Daca folositi o cana de masurat, cu gradatii din sistemul metric imperial, o cana = 1 cup
    3 mere mari
    1/2 cana apa
    1/2 cana zahar brun
    3 oua
    2 cani faina
    1 lingurita scortisoara
    1 plic praf de copt
    1 lingurita rasa cu sare
    1 cana ovaz
    1/2 cana stafide
    1/3 cana ulei de floarea soarelui
  • Masurati ingredientele si puneti-le in boluri separate. Pentru faina folositi unul mai mare.
  • Curatati merele de coaja si inlaturati cotorul. Tocati-le cubulete mici.
  • Puneti o cratita cu coada pe aragaz, adaugati merele si apa si jumatate din cantitatea de zahar.
  • Aduceti la punctul de fierbere si apoi dati focul la mic-potrivit si fierbeti merele pana se inmoaie (cam 10 minute).
  • Opriti focul la aragaz.
  • Tocati nucile si stafidele bucati mai mari.
  • Amestecati faina cu sarea, scortisoara si praful de copt.
  • Adaugati fulgii de ovaz, nucile tocate si stafidele si amestecati.
  • Bateti ouale intr-un bol separat si amestecati-le cu uleiul.
  • Adaugati-le apoi in mixul de faina.
  • Cu o spatula amestecati pana se omogenizeaza.
  • Ungeti o tava neaderenta cu ulei si pudrati-o cu putina faina.
  • Puneti prajitura si intindeti uniform.
  • Dati la cuptor la 170 grade timp de 30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca este facuta si mai dati la cuptor cateva minute, daca mai e nevoie.
  • Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si transferati pe un platou.
  • Serviti cu inghetata (sorbet cu fructe de padure).
Meniu: Deserturi
Bucataria: Americana, Englezeasca
Cuvant cheie: ovaz, ovaz si mere, prajitura cu ovaz, prajitura cu ovaz si mere

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la prajitura cu ovaz si mere!

Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close