Eu unul nu prea ma omor cu prajiturile, drept pentru care nici nu am rabdare sa le fac. Cel mult fac niste clatite sau vreo tarta cu mere. In schimb, cofetarul meu de acasa face niste prajituri de te lingi pe degete. Este si cazul prajiturii a carei reteta o prezint azi: Prajitura cu mar si morcov. Drepturile de producator ii apartin doamnei.


Prajitura cu mar si morcov
Reteta nu contine lapte, unt sau oua, deci este o buna optiune pentru perioada de post. Daca vi se pare prea dulce, puteti pune mai putin zahar.
Echipament
- 1 tava prajituri
- 2 Boluri mari
- 1 Spatula silicon
- 1 Mixer
Ingrediente
- 1 cana morcov ras
- 1 cana mere rase
- 200 g zahar
- 300 g faina
- 50 ml ulei
- 100 ml apa minerala
- suc de la o portocala
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- coaja rasa de lamaie sau portocala
Instructiuni
- Intr-un vas se amesteca zaharul, uleiul, zeama de la portocala si apa minerala pana cand se topeste zaharul.
- Se adauga morcovul si merele rase si se amesteca bine, dar incet.
- Se amesteca faina cu toate prafurile (bicarbonatul, praful de copt si scortisoara) si se adauga in amestecul de mar si morcov, lingura cu lingura. Se pune si coaja de lamaie si de portocala.
- Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
- Se toarna apoi compozitia si se coace in cuptorul, care a fost bine incins, la 180 grade timp de 40 de minute.
- Cand e gata (verificati cu o scobitoare) se lasa sa se raceasca in tava si apoi se taie.