Placinta ciobanului (de la Gordon Ramsey)

8.2K

Cand e sa gatesti ceva din bucataria engleza nu poti altfel decat sa te inspiri de la chefi englezi. Placinta ciobanului preparata de mine este inspirata de la Gordon Ramsey.

Bine, inspirata este putin zis. Este 90% reteta pe care a pus-o el intr-o carte de-a lui. Diferenta este ca am folsit carne de vita si nu carne de miel. In schimb toti ceilalti pasi sunt 100% din carte.

Eu zic ca daca vreti ceva mai interesant de facut decat traditionalele placinte cu carne si tocanite romanesti, puteti incerca si reteta aceasta de placinta ciobanului. In fond si la urma urmei este un fel de carne tocata, cu mirodenii si legume servita cu piure de cartofi.

Ce poate fi mai simplu?

Placinta Ciobanului

Reteta originala de placinta ciobanului, cu explicatii de la Gordon Ramsey, o puteti gasi aici.

Placinta ciobanului

Portii 8
Timp pregatire 40 mins
Timp preparare 1 hr

Ustensile

  • 1 bol de sticla
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 robot bucatarie
  • 1 zdrobitor cartofi
  • 1 oala de copt
  • 1 tigaie adanca / wok

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri sos de rosii
  • 250 ml vin rosu
  • 500 ml supa de pui sau legume
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • 3 castraveti murati
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Instructiuni

  • Incepeti cu carnea tocata. Poate sa fie de vita (cum am folosit eu), dar sunt sigur ca va iesi la fel de savuroasa, cu alte arome, daca folositi carne de oaie (cum e in reteta lui Gordon) sau de porc. Daca nu este suficient de marunta folositi robotul de bucatarie si mai tocati-o
  • Puneti 2-3 linguri de ulei intr-o cratita mare (eu am folosit un wok), peste care adaugati carnea tocata, impreuna cu sare si mirodenii. Prajiti pana cand carnea este putin rumenita.
  • Mutati carnea in caratita pe care o veti baga la cuptor. Deci, va trebuie o cratita incapatoare.
  • Curatati cartofii de coaja, taiati-i bucati si puneti-i intr-o oala cu apa si sare la fiert, timp de 15-20 de minute sau pana cand sunt bine fierti.
  • In cratita (wok-ul) in care ati preparat carnea mai adaugati 2-3 linguri de ulei.
  • Curatati ceapa, morcovii si usturoiul, spalati-le daca este nevoie, si taiati-le bucatele mici. Adugati-le apoi in cratita de pe aragaz.
  • Caliti la foc potrivit pana cand se inmoaie.... cam 5-7 minute (dupa ceas) sau 10 minute, dupa ochi :-). Adaugati sare, piper si mirodenii.
  • Intr-o cana puneti 1 lingura faina cu 1 lingura de sos de rosii si cu 250 ml de vin. Amestecati bine pana cand se omogenizeaza dupa care turnati in wok-ul in care se afla legumele.
  • Amestecati compozitia din wok sa nu se arda sau sa se prinda, pana cand scade. Puneti peste ea supa de pui. Apoi rasturnati totul peste carnea din cratita mare si fierbeti la foc potrivit pana cand scade aproape tot.
  • Cand cartofii sunt fierti scurgeti zeama intr-o cana si aruncati restul. Cu un zdrobitor pasati cartofii, adaugand din cand in cand putina apa din cana, dar nu foarte mult, nu vrei sa obtineti o zeama de cartofi, Puneti apoi unt si lapte si amestecati cu un tel, pana cand se omogenizeaza. Daca mai e nevoie de sare, adaugati.
  • In momentul de fata avem asa: o cratita in care este carne tocata, prajita, amestecata cu legume (ceapa, morcovi, usturoi, sos de rosii, vin). Si o cratita in care aveti piureul de cartofi.
  • Tocati marunt 3 castraveti murati si amestecati in compozitia de carne si legume, de mai sus.
  • Puneti peste toata compozitia de carne si legume piureul de cartofi si intindeti cu o lingura. Cu o furculita intepati din loc in loc.
  • Dati la cuptor timp de 30 de minute, la 180 grade. Apoi dati cuptorul pe grill, sau coacere deasupra, si mai coaceti 5-10 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
    placinta ciobanului 6
  • Scoateti de la cuptor, lasati sa se odihneasca putin si apoi serviti cu muraturi sau orice salata de insotire preferati.
Tip preparat: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Englezeasca
Cuvint cheie: gordon ramsey, placinta ciobanului, shepperd's pie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close