Pizza cu blat din faina de grau dur

237

Pizza cu blat din faina de grau dur – o reteta traditionala La Molisana

Cui nu-i place pizza sa ridice mana! 🙂 … Nu cred ca exista cineva! Acum se gasesc in magazine ingrediente pentru toate gusturile, dietele si restrictiile medicale (de exemplu faina fara gluten si branza fara lactoza), deci oricine poate sa isi gateasca pizza in functie de necesitati.

Din punctul meu de vedere cel mai important este aluatul si, bineinteles, acesta depinde de faina folosita. Acum cativa ani am descoperit faina de grau dur de la „La Molisana„. O puteti comanda online de pe eMag sau o gasiti in magazinele e specialitate. Nu este foarte scumpa iar gustul pe care il ia blatul copt din aceasta faina este foarte bun.

blat pizza cu blat din faina de grau dur

Cum se prepara o pizza cu blat din faina de grau dur

In primul rand trebuie sa pregatiti aluatul pentru pizza. Pentru acesta se foloseste faina de grau dur, drojdie, apa, sare si ulei de masline.

Se amesteca un kilogram de faina cu 15 grame de drojdie uscata, intr-un bol de sticla incapator. Se adauga apoi 550 ml de apa la temperatura camerei. Sarea se dizolva in 150ml de apa care se pune in bol, peste aluat. Mai puneti putin ulei de masline si amestecati pana se omogenizeaza, pe un banc de lucru sau blat.

Puneti aluatul inapoi in bolul de sticla, acoperiti cu 1-2 prosoape textile si lasati sa se odihneasca timp de 20 ore. Aluatul isi va dubla dimensiunea.

Pentru instructiuni video urmati videoclipul de aici.

Cand aluatul a crescut ocupati-va de celelalte ingrediente, care vor fi puse pe pizza. Eu prefer sa imi pregatesc topping-urile si apoi sa le „arunc” peste blat. De obicei folosesc mozzarella, sos de rosii, ciuperci, ardei, ceapa rosie, masline si porumb. Daca fac pizza „de post” nu mai pun mozzarella. Altfel, adaug diverse mezeluri (salam, prosciutto etc.).

Se incinge cuptorul la 250 grade. Pe o tava de cuptor pun o foaie de copt pe care intind, cu o pensula, putin ulei de masline. Intind o parte din aluat pana obtin forma tavii si apoi il asez peste foaia de copt. Cu o lingura intind pasta de rosii peste care pun mozzarella si restul de ingrediente.

Pasta de rosii o fac cu ajutorul unui blender, intr-un vas in care am pus sos de rosii, ulei de masline si busuioc uscat.

Pizza se coace cam 10-15 minute la cuptor, verificand sa nu se arda blatul foarte tare.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara o delicioasa pizza cu blat din faina de grau dur.

Pizza cu blat din faina de grau dur

O pizza delicioasa cu un blat delicios si ingrediente delicioase 😀
Servings 6 pizza
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 15 minutes
Dospire aluat 2 hours
Timp total 2 hours 30 minutes

Echipament

  • 1 bol de sticla mare
  • 1 tava de copt
  • 1 polonic
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 vas de sticla, cu gradatii de masurat
  • 1 blender

Ingrediente

Aluat

  • 1 kg faina din grau dur, pentru pizza
  • 700 ml apa
  • 15 g drojdie uscata
  • 25 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare

Toppinguri

  • ceapa rosie
  • ardei
  • masline
  • ciuperci
  • boabe de porumb la conserva
  • mozzarella
  • mezeluri

Sos de rosii

  • 500 ml sos de rosii
  • 50 ml ulei de masline
  • 1-2 lingurite busuioc uscat

Instructiuni

  • Intr-un bol mare de sticla amestecati faina cu drojdia.
  • In vasul de sticla puneti apa la temperatura camerei si dizolvati sarea.
  • Adaugati treptat apa peste faina si amestecati pana cand se obtine aluatul.
  • Puneti si uleiul de masline si framantati in continuare.
  • Acoperiti bolul cu cateva prosoape textile de bucatarie si lasati sa creasca aluatul timp de 2 ore.
  • Cand aluatul a crescut pregatiti topping-urile.
  • Curatati si spalati legumele si taiati-le feliute, punandu-le in boluri mici separat.
  • Cu un blender preparati sosul de rosii amestecand sucul de rosii cu uleiul de masline si busuiocul.
  • Impartiti aluatul in cate pizza vreti sa faceti, in functie de tava in care coaceti. In mod normal din cantitatea de mai sus se pot face 6 pizza rotunde.
  • Puneti o foaie de copt in tava si ungeti-o cu ulei de masline.
  • Intindeti aluatul cu mana sau cu un sucitor pana ajunge la dimensiunea tavii.
  • Intindeti sos de rosii pe toata suprafata blatului de pizza si puneti cate putin din celelalte ingrediente.
  • Dati la cuptor 10-15 minute, avand grija sa nu ardeti prea tare blatul.
  • Scoateti de la cuptor si serviti.
Meniu: Pizza
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: faina de grau dur, pizza, pizza cu blat din faina de grau dur

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de paste si pizza vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close