Pizza cu blat de conopida
Da, stiu, suna a blasfemie sa faci pizza cu blat de conopida, dar sunt sigur ca daca va place conopida si veti incerca reteta o sa va schimbati parerea. Pentru persoanele care au intoleranta la gluten, cele care doresc un preparat low-carb, dar si pentru cele care sunt vegetariene, preparatul acesta poate fi o alternativa foarte buna la pizza clasica, usoara si delicioasa.
Tot secretul consta in prepararea blatului, deoarece conopida este destul de apoasa si, daca nu este copt cum trebuie, blatul poate ramane moale si neplacut la gust.
Cum se prepara pizza cu blat de conopida
In primul rand conopida trebuie fiarta. Daca este cruda blatul nu iese pufos si nici nu se leaga bine. Apoi, trebuie eliminata, pe cat posibil, cat mai multa apa, lucru pe care il faceti storcand cu putere conopida, cu mana sau printr-un tifon sau sita, dupa ce a fost data prin robotul de bucatarie.
Folositi toata conopida, mai putin frunzele si partile alterate. Nu trebuie sa inlaturati cozile de la flori. Sunt la fel de bune si e pacat de ele sa le aruncati.
Granulele sau orezul de conopida obtinute dupa tocare la robot trebuie combinate cu un liant. In primul rand se folosesc oua, la care se poate adauga branza. Daca aveti intoleranta la lactoza nu folositi branza. Cu tofu n-am incercat, dar… e o idee. Puteti adauga cateva linguri de faina de migdale Pentru a avea mai mult gust, puneti sare si mirodenii.
Blatul astfel obtinut se intinde intr-o tava, pe o foaie de copt si se da la cuptor pentru un timp, dupa care se adauga topingurile si se mai coace iarasi cateva minute.
Nu mai ramane decat sa o serviti si sa va bucurati de gustul deosebit.
Instructiuni


Pizza cu blat de conopida
Equipment
- 1 robot bucatarie
- 1 cutit
- 1 tocator
- 2 boluri de sticla
- 1 oala incapatoare
- 1 strecuratoare
- 1 tava de copt
- 1 foaie hartie de copt
Ingredients
- 2 kg conopida
- 3 oua
- 4 linguri faina de migdale
- sos de rosii
- ardei
- ciuperci
- ceapa rosie
- porumb
- prosciutto
- sare
- piper
- mirodenii de preferat Provence
Instructions
- Spalati bine toate legumele si curatati-le.
- Taiati florile de conopida in bucati mai mici.
- Puneti florile intr-o oala cu apa si sare, pe aragaz si fierbeti 2-3 minute dupa ce apa clocoteste.
- Scoateti conopida din apa intr-o strecuratoare si lasati putin sa se raceasca.
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Dati apoi conopida prin robotul de bucatarie si puneti granulele rezultate in bol
- Cu mana sau printr-un tifon stoarceti bine conopida si puneti-o in celalalt bol.
- Adaugati ouale, faina de migdale si mirodeniile.
- Amestecati bine pana se obtine o pasta. Nu va speriati daca este putin mai zemoasa. Eventual puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de faina de migdale.
- Puneti o foaie de copt in tava si intindeti blatul de pizza la o grosime de jumatate de centrimetru
- Dati tava la cuptor si lasati-o cam 15-20 de minute, avand grija sa nu se arda.
- Dati apoi cuptorul la programul de grill si mai coaceti 5 minute.
- Intre timp taiati toping-urile feliute.
- Scoateti tava din cuptor si intindeti pe blat cateva linguri de sos de rosii. Eu il prepar inainte cu putina sare, busuioc macinat si un stop de ulei de masline.
- Asezati apoi topingurile si dati tava la cuptor inca 10 minute.
- Asta e tot. Pofta buna!
Din punct de vedere caloric, blatul de conopida are:
- conopida: 25 calorii la 100g
- un ou: 150 calorii
- 1 lingura faina de migdale: 40 calorii
Facand un calcul simplu, la 2kg conopida, 3 oua si 4 linguri faina de migdale se obtin aproximativ 1100 calorii, ceea ce inseamna de 275 calorii de persoana (cantitatile sunt pentru 4 portii).
Pentru alte retete similare de pizza sau paste vizitati sectiunea de aici.