Cred ca foarte multa lume a mancat de la restaurantele fast food piept de pui invelit in crusta de fulgi de porumb. Restaurantul KFC este renumit pentru acest tip de mancare, dar preparatul poate fi comandat si in alte restaurante.
Daca vreti sa-l preparati acasa, va propun o reteta simpla si, de ce nu, poate la fel de gustoasa. Practic, preparatul este un fel de snitel de pui care a fost dat apoi prin fulgi de porumb zdrobiti sau macinati si apoi a fost copt la cuptor pana se rumeneste.
Ca mirodenii puteti folosi sare, piper, ierburi aromate, boia dulce sau picanta, piper cayenne sau orice altceva va place.
Puteti sa serviti impreuna cu sos barbecue, maioneza sau sos de iaurt (click pe link-uri pentru retete).

Piept de pui in crusta de fulgi de porumb
Echipament
- 1 robot bucatarie
- 1 tava de copt
- 4 boluri de sticla
- 1 Cutit bucatar
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat sau muschiulet de pui
- punga fulgi de porumb
- faina
- 2 oua
- sare
- piper
- boia
- mirodenii
Instructiuni
- Taiati pieptul de pui feliute si puneti-le intr-un bol de sticla impreuna cu sarea si mirodeniile si 2-3 linguri de ulei. Amestecati bine si lasati-le la marinat timp de 30 de minute.
- Puneti faina intr-un bol.
- Spargeti ouale si bateti-le, intr-un alt bol
- Cu ajutorul unui robot de bucatarie maruntiti putin fulgii de orez. Nu ii faceti pudra, dati doar cateva impulsuri la robot astfel incat fulgii sa se injumatateasca.
- Incingeti cuptorul la 190 grade.
- Puneti o foaie de copt intr-o tava.
- Dati, pe rand, puiul prin faina, apoi prin ou si apoi prin fulgii de porumb si asezati in tava.
- Dati la cuptor timp de 15 minute. Apoi scoateti tava, intoarceti puiul pe partea cealalta si dati iar la cuptor 15 minute.
- Cand s-a rumenit frumos scoateti, lasati putin sa se raceasca si transferati intr-un vas de servire.