Piept de pui cu cartofi prajiti
Piept de pui cu cartofi prajiti – un preparat pe care oricine l-a incercat, preferat de copii si foarte usor de facut. In 15-20 de minute (maxim) poate fi pus pe masa copiilor mofturosi dar si a adultilor pofticiosi.
Chiar daca (poate) incercam sa avem o dieta echilibrata, fara prea multi carbohidrati sau dulciuri, din cand in cand mai facem cate un mic „pas pe langa” si ne delectam si cu un preparat de tip fast food.
Este o… placere nevinovata… dar foaarte gustoasa 🙂 Pentru ca da, pieptul de pui, servit cu cartofi prajiti, este un preparat de tip fast food pe care il regasim in multe restaurante. Eu il prepar ori de cate ori raman in pana de idei (si de ingrediente) sau n-am chef de gatit. Daca, totusi, nu vreti carbohidrati, inlocuiti cartofii prajiti cu legume trase la tigaie
Cum se prepara piept de pui cu cartofi prajiti
Pasii sunt foarte simpli, atat la pregatirea ingredientelor cat si la preparare. Practic trebuie curatati cartofii de coaja si taiati felii, iar puiul trebuie dat prin sare si mirodenii, dupa care se prajesc fiecare in tigai diferite: cartofii intr-o tigaie adanca, cu mai mult ulei, iar pieptul intr-o tigaie neaderenta sau un grill, unse in prealabil cu putin ulei.
Pentru completare se poate adauga o salata asortata de vara sau orice fel de salata preferati.
Eu prefer muschiuletul de pui (il gasiti la caserole in magazine). Altfel, iau piept de pui dezosat pe care il tai feliute.
Daca doriti si aveti rabdare, cartofii pot fi taiati foarte subtiri, de dimensiunea unei scobitori. Pentru cei care prefera mancarurile picante, dati catrtofii prin sare si boia picanta inainte de prajire.
Sa trecem la gatit.


Piept de pui cu cartofi prajiti
Echipament
- 1 tigaie adanca, neaderenta sau o friteuza
- 1 tigaie plata, neaderenta sau grill
- 1 bol de sticla
- 1 curatator de legume sau un cutit
- 1 cleste de bucatarie
Ingrediente
- 2 cartofi mari
- 200 g piept de pui
- sare
- ulei
- condiment Pui Tandoori
Instructiuni
- Curatati cartofii de coaja. Taiati-i apoi in felii de jumatate de centimetru, pe care le taiati, la randul lor, in bastonase (dupa preferinta)
- Muschiuletul de pui trebuie pus in bolul de sticla. Adaugati sare, condimentul de Pui Tandoori si putin ulei.
- Puneti tigaile pe doua ochiuri de aragaz si dati focul la potrivit
- In tigaia adanca adaugati ulei si puneti cartofii la prajit.
- In tigaia plata puneti pieptul de pui
- Rasuciti cartofii din cand in cand, sa se prajeasca uniform pe toate partile
- Procedati la fel cu carnea de pui, folosind un cleste de bucatarie.
- Cand cartofii si carnea sunt gata, scoateti-le pe o farfurie sau un platou de servire.
- Serviti cu salata (sau fara), si, de ce nu, ketchup sau alte sosuri gretoase, dar delicioase 🙂
Pentru alte retete cu carne de pasare vizitati sectiunea de aici.
Te poti abona pe canalul meu de youtube @bucatarialuitati