Piept de curcan, stir fry, orez

320

Meniul zilei de azi (piept de curcan, stir fry, orez) este foarte simplu de facut si, bineinteles, este foarte gustos. Daca aveti toate ingredientele deja pregatite, se poate prepara in maxim 30 de minute.

Cum se prepara un meniu de piept de curcan, stir fry, orez

Sa le luam pe rand.

Pieptul de curcan se taie in bucati potrivite (cam de 1 cm grosime) si se lasa la marinat impreuna cu sare, piper, condiment tandoori pentru pui si ulei de masline. Apoi l-am tras la tigaie pana s-a rumenit frumos pe ambele parti.

Pentru stir fry-ul de legume am folosit: morcov, ceapa galbena, dovlecel, ardei gras si varza. Le-am taiat pe toate feliute si le-am calit pe rand in ulei de masline, cu sare. La final am adaugat putin praf de usturoi si putin praf de ghimbir.

Orezul se fierbe urmand instructiunile de aici.

Se aranjeaza pe o farfurie pieptul de curcan, stir-fry si orezul si se pot servi, dupa preferinte, cu sos de soia sau sos dulce-acrisor.

Dar, trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru prepararea unui meniu cu piept de curca, stir fry si orez.

Piept de curcan, stir fry, orez

Un meniu gustos pentru masa de pranz sau cina, care se prepara usor si rapid.
Portii 5 persoane
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 1 hour

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 tigaie adanca / wok
  • 1 tigaie neaderenta, mare, cu capac
  • 1 cutit legume
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 spatula sau lingura de lemn
  • 1 bol
  • 1 cratita cu capac
  • 1 strecuratoare

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan
  • 1 cana orez basmati
  • 1 ardei gras mare
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa galbena (sau rosie) mare
  • 200 g varza
  • sare
  • piper
  • condiment de pui Tandoori
  • praf de usturoi
  • praf de ghimbir

Instructiuni

Incepeti cu curcanul

  • Curcanul se taie felii de 1cm grosime.
  • Se pune carnea in bol si se adauga sare, piper, condimente tandoori, ulei de masline si se lasa la marinat 15-30 minute.

Cat se marineaza curcanul va ocupati de legume.

  • Legumele se curata si se taie feliute de jumatate de cm grosime. Ceapa se taie solzisori. Lasati-le, deocamdata, pe tocator sau puneti-le in boluri mici, separate.

Acum e momentul sa va ocupati de orez.

  • Incaltizi apa in cratita cu capac. Puneti sare.

Pana fierbe apa incepeti sa preparati curcanul

  • Puneti putin ulei de masline in tigaia neaderenta si adaugati bucatile de curcan.
  • Asezati-le frumos in tigaie, puneti capacul si lasati sa fiarba (va lasa apa) la foc mic-potrivit.

Cat se face curcanul continuati cu orezul

  • Adaugati orezul in apa care clocoteste. Amestecati cu o furculita, sa nu se prinda de fundul cratitei.
  • Puneti capacul la cratita si lasati sa fiarba inca 10-12 minute (sau conform timpului de pe pachetul de orez).

Cat fierbe orezul incepeti sa faceti stir-fry-ul si fiti atenti la carnea de curcan, sa nu se arda.

  • Puneti ulei de masline intr-o tigaie adanca bine incinsa, la foc mare.
  • Adaugati morcovii si amestecati, sa nu se arda. Dupa 30 secunde puneti ceapa, apoi dupa cate alte 30 de secunde celelalte legume (ardei, dovlecel, varza)
  • Adaugati sare, piper, praf de usturoi si praf de ghimbir, mai caliti 30 de secunde si dati la o parte.

Sa nu uitam de curcan

  • Luati capacul de la tigaie si lasati sa se evapore apa. Carnea va incepe sa se prajeasca.
  • Cand s-a rumenit frumos pe o parte intoarceti bucatile pe partea cealalta, mai prajiti 30secunde-1 minut si opriti focul/caldura de la aragaz.

Finalizam si orezul

  • Cand orezul este gata, il puneti intr-o strecuratoare, in chiuveta si apoi mutati-l inapoi in cratita.

Montaj

  • Puneti pe o farfurie cateva bucatele de carne de curcan, apoi stir fry de legume si orez.
  • Serviti cu sos de soia sau sos dulce-acrisor.
Meniu: Meniu
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: orez, piept de curcan, stir fry

Dupa cum spuneam, nu este un meniu foarte greu de facut. Daca vreti sa aveti toate preparatele gata cam in acelasi timp, trebuie sa lucrati la 3 ochiuri de aragaz si sa fiti atenti sa nu ardeti legumele sau carnea. Altfel, le puteti face pe rand.

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de meniuri vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close