Cred ca fiecare reteta are povestea ei. Pentru mine, povestea acestei retete tine de copilarie cand mergeam la bunici si prindeam peste la rau, cu mana, iar apoi bunica il facea in tigaie, dat mai intai prin malai si pe care il mancam apoi cu mamaliga facuta in ceaun, pe soba si cu mujdei de usturoi. Gustul acela nu se compara cu nimic!
Pestele din pozele de mai jos este pastrav, insa puteti folosi orice fel de peste de rau (mreana, clean, scobar), crap sau peste de mare.


Peste prajit in malai
Equipment
- 1 bol sticla
- 1 tocator
- 1 cutit filetat
- 1 tigaie neaderenta
Ingredients
- 4 pastravi
- malai
- sare
- ulei
Instructions
- Spalati bine pestele si taiati-l in lungime. Prefer sa fac pestele asa deoarece se prajeste mai bine, mai ales daca este mai mare si mai gros. Dati-l cu sare.
- Puneti cam 100g de malai intr-un vas si dati pestele prin el si pe o parte si pe alta, sa se acopere bine.
- Incingeti ulei in tigaie si puneti pestele, prajindu-l pe ambele parti cam 2-3 minute sau cat este necesar pana se rumeneste frumos.
- Aveti grija sa nu ardeti malaiul, altfel capata un gust rau si aspect urat.
- Faceti o mamaliguta.
- Faceti un mujdei cu usturoiul zdrobit bine si frecat cu sare si cu putin ulei. Puneti apoi apa peste el.
- Pe o farfurie puneti o bucata de peste si o lingura de mamaliga. Puneti apoi mujdei deasupra.