Pestele gatit la cuptor este mai usor, nu are atata grasime sau ulei precum cel facut la tigaie, iar carnea are o alta savoare. Pentru acest preparat se poate folosi orice fel de peste, dar eu prefer pestele marin (dorada, biban de mare) deoarece are un gust mai placut-sarat
Reteta aceasta poate fi facuta tot timpul anului, nu este o reteta de sezon. Pentru orez puteti folosi orice fel de orez cu bobul lung si subtire (basmati, jasmine, thai etc), iar legumele puteti sa le cumparati de la piata si apoi toca marunt sau puteti lua o punga cu mix de legume inghetate din frigiderele alimentare.

Peste la cuptor si orez basmati cu legume
Echipament
- 1 tava
- 1 cutit legume
- 1 oala potrivita
- 1 wok
Ingrediente
- 4 buc peste
- 2 buc morcovi
- 1 buc ardei
- 100 g fasole verde
- 1 buc ceapa rosie
- 1 buc lamaie
- 1 cana orez basmati
- ulei de masline
- sare
- piper
Instructiuni
- Pestele se curata bine si se da cu sare. Se taie lamaia rondele si se pune in interiorul pestelui si peste el, impreuna cu ceapa, si ea tocata tot rondele Puteti folosi si rondele de portocala. Adaugati si cate o feliuta de unt si mirodenii.Se da la cuptorul incins in dinainte la 200 grade timp de 20-30 minute, verificand din cand in cand daca este facut.
- Orezul se spala bine si se pune intr-o oala cu apa, la foc mic, timp de 20 de minute (sau dupa instructiunile de pe punga). Cand este gata (trebuie sa fie inca putin tare) se scurge apa.
- Se curata morcovul si ardeiul si se taie cubulete. La fel si fasolea verde. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok) si se calesc legumele timp de 5 minute.Eu am folosit legume de la congelator, tocate de mine si puse in pungi separate, pentru iarna. Altfel, luati legume de la piata sau o punga de mix de legume, de la magazin.
- Cand legumele sunt gata se adauga orezul si se mai calesc alte 5 minute. Puneti apoi sare, piper si alte mirodenii (eu am pus cucurma, ghimbir, usturoi macinat), dupa gust.
- Puneti in recipientele de servire si adaugati langa ele, dupa preferinte, un mujdei de usturoi sau un sos de iaurt