Pate de naut si ton

1K

Pate de naut si ton

Cum puteti face un pate de naut si ton? Ati vrut sa faceti falafel sau hummus si v-ati „trezit” ca ati pus prea mult naut la inmuiat si acum nu stiti ce sa faceti cu el? Puteti incerca o reteta delicioasa de pate de naut si ton, care se prepara foarte usor si este excelent pe post de aperitiv.

Nautul este o planta leguminoasa inrudita cu fasolea, mazarea si soia si care se regaseste in foarte multe din preparatele din zona Marii Mediterane, Asia Mica, India dar si Rusia. Datorita formei pe care o are boaba si a excescentei embrionului in forma de cioc, i se mai spune si mazarea berbecilor.

Este o planta bogata in proteine, saruri minerale si complexul de vitamine B. Concentratia mare de proteine face ca nautul sa fie un substituent bun al carnii, fiind deseori preferat de catre vegetarieni.

Din punct de vedere etimologic, cuvantul „naut”, initial „nahut”, provine din turca, „nohut”.

Cum se prepara Pate de naut si ton

Scurgeti nautul fiert intr-o sita si adaugati-l intr-un robot de bucatarie alaturi de ton, rosii uscate, patrunjel, sare, piper, ulei de masline si pasati pana se obtine o pasta consistenta. Adaugati zema de lamaie si, daca mai e nevoie, putina apa.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile, dar si pasii detaliati pentru a prepara aceasta delicioasa pasta cu naut.

Pate de naut si ton

Timp pregatire 30 minutes

Echipament

  • 1 oala
  • 1 sita
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 robot de bucatarie

Ingrediente

  • 400 g naut uscat sau de la conserva
  • 180 g ton in ulei de masline
  • 6 rosii uscate
  • 50 g masline fara samburi
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Daca folositi naut uscat, puneti-l la inmuiat, seara. Trebuie sa stea cam 12-14 ore. Altfel, mergeti direct la pasul 4.
  • Dimineata scurgeti apa de la naut, puneti-l intr-o oala incapatoare, adaugati apa cam de o palma peste nivelul de naut, puneti o lingura de sare si fierbeti timp de 1 ora de cand apa clocoteste. Aruncati spuma care se formeaza.
  • Cand nautul este fiert scurgeti-l intr-o sita si spalati-l cu apa rece.
  • Intr-un robot de bucatarie adaugati nautul fiert, tonul, rosiile, patrunjelul, sarea, piperul, sucul de lamaie si uleiul de masline si mixati pana cand obtineti o pasta. Daca mai e nevoie mai adaugati putina apa fiarta sau ulei.
  • Puneti sare si piper, dupa gust.
  • Serviti cu paine prajita.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: naut, naut si ton, pasta de ton, pate de naut, Pate de naut si ton

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close