Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

648

Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Liantul in aceasta reteta este mamaliga. Ea merge foarte bine atat cu pastravul tavalit prin malai si prajit precum si cu varza murata. Practic se combina dulceata din mamaliga si pastrav cu textura acra a verzei murate. Daca nu sunteti pasionati de varza murata faceti un mujdei de usturoi si ati rezolvat problema.

In instructiunile de mai jos veti gasi link-uri catre retelele individuale. Veti avea link-ul catre reteta de Pastrav cu mamaliga dar si catre cea cu Varza calita.

Trebuie sa va inarmati cu rabdare, pentru ca e mult de gatit. Dar rezultatul merita tot efortul.

 

Cum se prepara un meniu cu pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Timpul de preparare pentru fiecare preparat este diferit. Daca vreti sa va sincronizati sa le aveti pe toate gata cam in acelasi timp, trebuie sa incepeti cu cel care are nevoie de mai mult timp si, la un moment dat, sa incepeti sa gatiti si pe celelalte.

Astfel, varza calita este prima care se prepara. Puneti varza murata in putina apa calduta, sa mai „lase” din sare. Curatati ceapa, tocati-o marunt si apoi adaugati varza taiata si ea subtire si mirodeniile. Pentru prepararea verzei trebuie sa va alocati ceva mai mult de o ora (mai ales daca o dati si jumatate de ora la cuptor).

Mamaliga si pastravul se pot prepara in jumatate de ora.

Incepeti cu mamaliga. Puneti apa la incalzit, intr-o oala, adaugati sare.

Pana incepe sa clocoteasca apa pregatiti pestele. Sarati-l, dati-l prin malai si puneti o tigaie cu ulei la incins.

Adaugati malaiul in apa din cratita, incet, si amestecati cu un tel. Dati focul la mic spre potrivit si amestecati din cand in cand, pentru ca mamaliga sa nu se prinda de cratita.

Prajiti pestii in malai pe rand, avand grija sa nu ardeti malaiul. Apoi scoteti-i pe o farfurie pe care ati pus un prosop de hartie.

Cand mamaliga este gata (cam 30 minute) puneti-o intr-un bol de sticla sau ceramica. Daca a iesit groasa puteti sa o puneti si pe un tocator de lemn.

Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba si sa preparam meniul de

pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita pentru o masa de pranz reusita.

Portii 6 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 1 hour 30 minutes

Echipament

  • 1 cutit filetat
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 bol sticla mare
  • 1 tocator
  • 1 cratita tocanite
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 oala / ceaun

Ingrediente

  • 6 pastravi
  • 1,5 cani malai
  • 3 cani apa apa
  • varza murata
  • 1 ceapa mare
  • boia dulce
  • sare
  • ulei

Instructiuni

  • Practic, pentru aceasta reteta, o sa va fac trimitere la altele, pe care le-am publicat deja. Dupa care, combinati toate felurile si serviti.

Prepararea pastravului

  • Daca este mare, taiati pastravul in jumatate dupa ce eliminati capul si coada. Daca e mic, lasati-l asa. Asigurati-va ca este bine curatat si nu mai sunt intestine sau branhii.
  • Puneti ulei intr-o tigaie, pe aragaz, la foc mic.
  • Sarati bine bucatile de peste si apoi dati-le prin malaiul din jumatate de cana, pe toate partile.
  • Puneti in tigaie si prajiti pe toate partile, pana se rumenesc frumos,
  • Scoateti pe o farfurie in care ati pus, eventual, un prosop de bucatarie de hartie, sa absoarba excesul de ulei.

Mamaliga

  • Puneti 3 cani de apa intr-o oala, pe foc, cu putina sare.
  • Cand apa fierbe adaugati 1 cana de malai, astfel incat sa obtineti o compozitie subtire.
  • Fierbeti timp de 20-30 minute, amestecand constant. Cand e gata, transferati intr-un bol incapator.

Varza calita

  • Taiati capa marunt si puneti-o la calit intr-o cratita cu putin ulei
  • Taiati varza feliute subtiri si adaugati-le in oala, peste ceapa.
  • Adaugati boia de ardei iute
  • Fierbeti la foc mic 30-45 de minute si apoi dati la cuptor inca 30 de minute (sau fierbeti in continuare pe aragaz)
  • Cam asta e tot. Cand e gata, puneti pe farfurii, boluri si serviti cu placere.
Meniu: Meniu
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: mamaliga, pastrav cu legume, pastrav prajit, pastrav prajit in malai, Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de meniuri vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close