Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

43

Liantul in aceasta reteta este mamaliga. Ea merge foarte bine atat cu pastravul tavalit prin malai si prajit precum si cu varza murata. Practic se combina dulceata din mamaliga si pastrav cu textura acra a verzei murate. Daca nu sunteti pasionati de varza murata faceti un mujdei de usturoi si ati rezolvat problema.

In instructiunile de mai jos veti gasi link-uri catre retelele individuale. Veti avea link-ul catre reteta de Pastrav cu mamaliga dar si catre cea cu Varza calita.

Trebuie sa va inarmati cu rabdare, pentru ca e mult de gatit. Dar rezultatul merita tot efortul.

 

Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Portii 6 persoane
Timp pregatire 2 hrs
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 cutit filetat
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 bol sticla mare
  • 1 tocator
  • 1 cratita tocanite
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 oala / ceaun

Ingrediente

  • 6 pastravi
  • 1,5 cani malai
  • 3 cani apa apa
  • varza murata
  • 1 ceapa mare
  • boia dulce
  • sare
  • ulei

Instructiuni

  • Practic, pentru aceasta reteta, o sa va fac trimitere la altele, pe care le-am publicat deja. Dupa care, combinati toate felurile si serviti.

Prepararea pastravului

  • Daca este mare, taiati pastravul in jumatate dupa ce eliminati capul si coada. Daca e mic, lasati-l asa. Asigurati-va ca este bine curatat si nu mai sunt intestine sau branhii.
  • Puneti ulei intr-o tigaie, pe aragaz, la foc mic.
  • Sarati bine bucatile de peste si apoi dati-le prin malaiul din jumatate de cana, pe toate partile.
  • Puneti in tigaie si prajiti pe toate partile, pana se rumenesc frumos,
  • Scoateti pe o farfurie in care ati pus, eventual, un prosop de bucatarie de hartie, sa absoarba excesul de ulei.

Mamaliga

  • Puneti 3 cani de apa intr-o oala, pe foc, cu putina sare.
  • Cand apa fierbe adaugati 1 cana de malai, astfel incat sa obtineti o compozitie subtire.
  • Fierbeti timp de 20-30 minute, amestecand constant. Cand e gata, transferati intr-un bol incapator.

Varza calita

  • Taiati capa marunt si puneti-o la calit intr-o cratita cu putin ulei
  • Taiati varza feliute subtiri si adaugati-le in oala, peste ceapa.
  • Adaugati boia de ardei iute
  • Fierbeti la foc mic 20-30 de minute sau dati la cuptor
  • Cam asta e tot. Cand e gata, puneti pe farfurii, boluri si serviti cu placere.
Tip preparat: Meniu
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: mamaliga, pastrav cu legume, pastrav prajit, pastrav prajit in malai, Pastrav prajit in malai, mamaliga, varza murata calita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close