Pastravul este un peste destul de accesibil, in sensul ca se gaseste mai in toate magazinele de specialitate, pescaresti, atat proaspat cat si inghetat.
Este un peste de munte, cu carnea alb-rozalie, dulceaga spre fada, foarte putin grasa.
Reteta de mai jos poate fi folosita aproape pentru orice fel de peste insa timpul de coacere poate fi diferiti, in functie de „animal” :).
Incercati reteta de pastrav la cuptor si sunt sigur ca nu veti regreta!

Pastrav la cuptor
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 tava copt
Ingrediente
- 4 pastravi
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- unt
- ulei de masline
- sare
- piper
- mirodenii
Instructiuni
- Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca, la 180 grade.
- Spalati bine pestele si in curatati-l. Inlaturati branhiile si matele si orice urma de sange. Interiorul trebuie sa fie curat
- Curatati ceapa si taiati-o felii. Faceti la fel si cu lamaia, taiati-o rondele subtiri.
- Pe o tava incapatoare puneti foaie de copt. Ungeti foaia cu ulei, cu ajutorul unei pensule de bucatarie.
- Asezati pestii si umpleti-i cu un rand de rondele de ceapa, feliute de unt, rondele de lamaie. Presarati sare si coriandru in interior (nu foarte mult coriandru, nu vreti sa devina amar).
- Sarati pestii deasupra si apoi ungeti-i cu ulei
- Dati la cuptor timp de 20 de minute. Scoateti tava si cu grija intoarceti pestele pe cealalta parte. Mai lasati 10 minute.
- Serviti cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta.