Pastrav cu legume sotate si orez

1.2K

Un meniu simplu de facut care necesita sincronizare si care are in componenta pastrav cu legume sotate si orez, insotite de un sos de lamaie si ulei de masline, poate fi o idee buna pentru orice zi.

Este o mancare usoara si sunt sigur ca va fi apreciata de oricine.

Ca orice mancare pe care o propun, nu trebuie sa urmati 100% lista de ingrediente. Adaptati-va la ceea ce aveti in frigider, dar in acelasi timp nu exagerati.

De exemplu, daca nu aveti pastrav puteti folosi orice fel de peste, de la dorada, biban de mare la crap sau caras. Legume? Se potriveste cam orice. Puteti adauga vinete, daca va plac, broccoli sau conopida, rosii, anghinare…. orice va „gadila papilele gustative intr-un mod placut” 🙂 .

Important este sa va simtiti bine cu ingredientele cu care preparati si sa le tolerati (desi nu cred ca sunt prea multi oameni cu intoleranta la legume).

Aveti grija la sotare. Nu vreti sa ardeti legumele, pentru ca isi schimba complet gustul. Mai bine sa fie nefacute decat arse, deci dati focul la mare, dar amestecati continuu. Daca credeti ca nu faceti fata, lasati focul la potrivit. Daca faceti preparatul la gratar, sa fiti atenti sa nu ardeti legumele si pastravul.

In acelasi timp, adugati legumele zemoase la sfarsit, cand toate celalalte sunt deja facute si nu le lasati prea mult in tigaie. Daca puneti ciuperci, acestea, in contact cu sarea, vor lasa zeama. Rosiile (folositi din cele de tip cherry) se pun cu maxim 2 minute inainte sa fie totul gata.

Sa trecem la treaba si la preparat Pastrav cu legume sotate si orez! Yeey!!!!

Pentru alte retete cu peste, vizitati sectiunea de Peste si fructe de mare

Despre speciile de pastrav care se gasesc la noi in tara, in rauri si lacuri, salbatic, dar si in crescatorii, puteti afla mai multe informatii de aici.

Pastrav cu legume sotate si orez

Timp pregatire 1 hour 15 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 cutit filetat
  • 1 tocator
  • 1 tigaie adanca / wok
  • 1 oala medie
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 borcan mic, cu capac

Ingrediente

Pastrav

  • 1 pastrav de persoana
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Legume sotate

  • 2 ardei capia
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 4 ciuperci champignon sau alte soiuri
  • ulei de masline
  • sos de soia
  • sare
  • piper

Sos cu lamaie

  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite mustar
  • sare
  • piper

Instructiuni

Prepararea pestelui

  • Daca ati luat peste eviscerat este foarte bine. Altfel trebuie sa-l taiati si sa-l curatati bine. Inlaturati coada si capul. Apoi, cu un cutit ascutit, decupati coloana vertebrala. Veti obtine, deci, trei bucati: 2 fileuri si coloana. Procedati la fel cu toti pestii pe care ii aveti.
  • Incingeti o tigaie pe foc, puneti 2-3 linguri de ulei de masline, presarati sare. Cand uleiul este incins puneti 2-3 fileuri de peste (sau cate incap) in tigaie si dati la foc potrivit. Gatiti timp de 3-5 minute (verificati din cand in cand) si apoi intoarceti pe partea cealalta.
  • Ca sa nu stropesc tot aragazul cu ulei eu folosesc un capac de tip plasa.

Prepararea legumelor

  • Curatati bine ceapa rosie de coaja. Spalati si curatati toate legumele.
  • Taiati ceapa rondele. Taiati dovleceii bastonase.
  • Taiati morcovii si ardeii bastonase. Procedati la fel cu orice alte legume folositi. Daca folositi ciuperci taiati-le feliute.
  • Puneti un wok sau o tigaie mare pe foc mare. Adaugati 2-3 linguri ulei de masline. Cand uleiul este incins puneti ceapa si, dupa 1 minut, ardeii si morcovii. Intoarceti legumele din cand in cand cu o spatula, timp de 2-3 minute. Apoi adaugati dovleceii si ciupercile. Puneti sare si piper. In maxim 10 minute ar trebui sa fie totul gata iar legumele sa fie putin calite, dar crocante.
    legume-sotate-1
  • Sfat: legumele se introduc in tigaie in functie de taria texturii. De exemplu: ceapa, morcov, ardei, varza, conopida, dovlecel, broccoli, ciuperci, rosii. Lasati 1-2 minute intre ele.
  • Pregatirea orezului
  • Puneti o oala cu apa, pe foc. Adaugati sare. Cand apa clocoteste adaugati orezul si lasati sa fiarba conform instructiunilor de pe punga. Amestecati din cand in cand cu o furculita, sa nu se prinda de oala.
  • Altfel, puteti prepara orezul conform retetei de aici

Pregatirea sosului

  • Intr-un borcan mic puneti uleiul de masline, zeama de la lamaie si 1-2 lingurite de mustar. Adaugati putina sare si putin piper. Inchideti borcanul cu un capac si apoi scuturati-l bine, pana cand ingredientele se omogenizeaza.

Preparatul final

  • Scoateti preparatele, separat, in recipiente. Cand sunt toate gata, serviti pe farfurie.
Meniu: Meniu
Bucataria: Greceasca, Italiana, Romana
Cuvant cheie: Ardei umpluti cu orez si ciuperci, legume sotate, pastrav cu legume, Pastrav cu legume sotate si orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close