Paste orzo cu bacon si ardei

319

Aceasta reteta cremoasa de paste Orzo este facuta cu un sos alb de bacon crocant, ceapa caramelizata si parmezan sarat. Este un preparat perfect, care poate fi servit ca garnitura sau masa usoaran de pranz sau de seara.

Pastele Orzo pot fi confundate vizual cu orezul, din cauza aspectului, dar au atat compozitia cat gustul diferit. In mod traditional se fac cu faina alba de grau, dar exista variante din grau intreg, grau dur sau gris (semolina). Ele pot intra in compozitia diverselor preparate precum supe, salate, pilaf sau tocanite, paste sau risotto.

In bucatariile internationale orzo poate fi intalnit sub denumirea de risoni la italieni, kritharáki, la greci, arpa sehriye la turci, lisan al-usur la arabi sau piñones in bucataria spaniola.

Reteta acesta seamana destul de mult cu cea de paste Carbonara si are aproximativ acelasi gust. Poate fi o alternativa la clasica reteta italiana, daca doriti sa mai schimbati ceva in farfuria voastra.

Paste orzo cu bacon si ardei

Timp pregatire 30 minute

Ustensile

  • 1 oala
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 bol
  • 1 tel sau furculita
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 sita

Ingrediente

  • 500 g paste Orzo
  • 100 g parmezan
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 300 g bacon
  • 1 ceapa rosie sau alba
  • 1 ardei kapia
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Incercati sa le faceti "al-dente", adica nu fierte complet. Pastele orzo de gris se fierb cam in 14 minute, deci ati putea sa le luati de pe aragaz dupa 13 minute. Cititi instructiunile si fierbeti cu 1 minut mai putin decat este indicat.
  • Taiati ceapa marunt, apoi baconul si ardeiul feliute subtiri, potrivite.
  • Adaugati untul sau uleiul de masline in tigaie si caramelizati ceapa. Adaugati apoi carnea si ardeiul si prajiti-le si pe ele.
  • Intr-un bol bateti oul impreuna cu smantana.
  • Cand pastele sunt gata scurgeti apa si puneti pastele in tigaia cu ceapa, bacon si ardei. Adaugati crema de ou cu smantana si apoi parmezanul ras si amestecati.
  • Presarati sare, piper si busuioc maruntit dupa gust, apoi puneti capacul peste tigaie si lasati 5 minute. Pasta de ou, smantana si parmezan se va coagula.
  • Serviti cu placere langa un pahar de vin alb sau roze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close