Paste cu sardine
Aceasta reteta de paste cu sardine poate fi facuta cu sardine proaspete, sardine din conserva sau cu sardine la gratar. Eu unul prefer ultima varianta pentru ca sardinele nu se faramiteaza usor cand sunt mai intai facute la gratar, fata de pestele proaspat sau cel din conserva. Aveti grija sa scoateti oasele pestelui, deoarece nu vreti sa le simtiti tari sau sa va inecati cu ele atunci cand mancati.
Preparare paste cu sardine
Modul de preparare este simplu si se urmeaza, practic, aceeiasi pasi ca la orice preparat cu paste.
Puneti o cratita mai mare cu apa si sare, la fiert, la foc mare.
Pestele se curata de oase si se taie bucati potrivite. Daca folositi peste proaspat aveti asigurati-va ca l-ati curatat bine si ati taiat capul si coada.
Se curata o ceapa si se toaca marunt. La fel si usturoiul.
Caliti ceapa in tigaie 2-3 minute, fara sa se arda. Apoi adaugati pestele. Urmeaza sosul de rosii si vinul (alb sau roze). Puteti folosi rosii proaspete, taiate cubulete, rosii din conserve cubulete sau sos de rosii. Lasati sa fiarba in tigaie cateva minute, apoi dati deoparte.
Cat timp preparati cele de mai sus, apa a clocotit. Adaugati pastele (orice preferati voi) si fierbeti al dente, conform instructiunilor de pe cutie.
Cand sunt fierte scurgeti pastele de apa si amestecati-le cu sosul. Puteti face asta in tigaia in care aveti sosul sau in cratita in care au fiert pastele. Lasati-le 1-2 minute, sa traga din sos, apoi serviti-le cu parmezan ras.
Sa trecem la treaba si sa vedem ce aveti nevoie pentru a prepara aceste delicioase paste cu sardine.


Paste cu sardine
Equipment
- 1 strecuratoare
- 1 cratita mai mare
- 1 tigaie adanca
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 Razatoare
Ingredients
- 500 g paste
- 300 g rosii (suc, cuburi sau proaspete)
- 100 ml vin alb sau rosu
- 3-4 linguri ulei de masline
- parmezan
- 3-4 catei usturoi
- 200 g sardine
- sare
- piper
- busuioc
Instructions
- Puneti cratita cu apa si sare la fiert, la foc mare
- Curatati ceapa si usturoiul. Tocati-le marunt.
- Puneti ulei de masline in tigaie si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti la foc mic, cateva minute
- Adaugati sardinele, taiate bucati potrivite
- Puneti rosiile tocate sau sosul de rosii. Adaugati si vinul
- Adaugati sare, piper si busuioc.
- Lasati la fiert cateva minute.
- Scurgeti pastele de apa si amestecati-le cu sosul
- Serviti pe farfurie, cu parmezan ras
Video
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete cu paste vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.