Paste cu fructe de mare si sos pesto
Ce faci cand ai in frigider un mix de fructe de mare si niste pesto deja preparat? Normal: paste cu fructe de mare si sos pesto.
Mix de fructe de mare se cam gaseste acum „pe toate drumurile”, nu e nevoie sa il faceti voi. Pretul este rezonabil pentru o punga de mix de fructe de mare la 500g. Eu il iau de obicei din Mega Image sau Lidl.
Cu pesto-ul… nu stiu cum m-am procopsit. Probabil ca l-a cumparat cineva din familie. Si tot statea asa, singurel, de vreo cateva saptamani, asteptand sa ii vina randul, sa contribuie la savoarea unor paste.
Una peste alta, 30 lei pentru mix fructe de mare, 6-7 lei pastele, 8 lei cutia de pesto si inca, hai sa zicem maxim 15 lei restul de cheltuieli (restul de ingrediente, gazul si apa), eu zic ca la 60 de lei costul pentru intregul preparat, pentru 5 portii, merita efortul.
Ca paste am folosit farfalle, dar puteti folosi orice va place.
Modul de preparare este extrem de simplu, iar ingredientele sunt foarte putine: mix de fructe de mare, pesto, putin usturoi (e OK si din cel maruntit), sare, piper, paste, un paharel de vin (alb sau roze) si apa. Ce va trebuie este sa fiti dispobibili 30 de minute pentru a prepara aceste paste delicioase.
Sa trecem la treaba!!!

Paste cu fructe de mare si sos pesto
Echipament
- 1 tigaie adanca, neaderenta
- 1 oala incapatoare
- 1 strecuratoare
Ingrediente
- 500 g paste
- 100 g sos pesto
- 100 ml vin roze sau alb
- 2 catei usturoi
- 500 g mix fructe de mare
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- parmezan ras
Instructiuni
- Dati drumul la aragaz la doua ochiuri, la maxim
- Puneti apa in oala, adaugati 1-2 lingurite de sare si aduceti la punctul de fierbere
- Puneti tigaia pe celalalt ochi si adaugati 1-2 linguri ulei de masline
- Cand tigaia este incinsa adaugati mixul de fructe de mare si usturoiul
- Prajiti putin, dupa care adaugati vinul.
- In oala cu apa puneti pastele si lasati sa fiarba dupa instructiuni.
- Fierbeti mix-ul de fructe de mare in vin timp de 5 minute dupa care adaugati pesto.
- Mai lasati 2-3 minute si opriti ochiul la aragaz. Fructele de mare trebuie sa fie in sos.
- Cand pastele sunt gata strecurati-le in sita.
- Puneti pastele inapoi in oala si turnati peste ele continutul din tigaie (sau puteti pune direct peste fructele de mare, in tigaie, daca este suficient de incapatoare).
- Puneti capac si lasati timp de 2-3 minute, ca pastele sa traga din sos.
- Serviti cu parmezan ras.
Sosul pesto poate fi preparat din diverse frunze de legume sau plante aromatice verzi, dar clasic se face din busuioc. Voi reveni cu reteta pentru acesta.
Pentru alte retete de Paste (cu sau fara fructe de mare) vizitati sectiunea de aici.
Te poti abona pe canalul meu de youtube @bucatarialuitati