Paste cu fasole si carnati

1.4K

Da, stiu, suna ciudat “Paste cu carnati si fasole”. Pare mai mult mancare romaneasca decat italiana. Dar este una dintre cele mai traditionale retete de paste din Italia.

Cum aveam toate ingredientele la indemana si pentru ca am vrut sa fac alta reteta de paste decat cele obisnuite, am zis sa incerc. Si a iesit chiar foarte buna.

Paste cu fasole si carnati

Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 20 minutes

Echipament

  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 oala mare
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume

Ingrediente

  • 500 g paste
  • 2 carnati de casa
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 100 ml vin
  • 1 ardei capia
  • 4 catei usturoi
  • 1 cutie fasole
  • ulei de masline
  • sare
  • busuioc
  • piper

Instructiuni

  • Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt. Puneti un wok la foc potrivit, adaugati putin ulei de masline si caliti ceapa, usturoiul si ardeiul, impreuna cu carnatii, taiati rondele. Adaugati apoi ardeii iuti, curatati de seminte si taiati marunt.
  • Cand s-au calit toate, adaugati rosiile taiate cubulete si apoi vinul. Dati focul la mic si lasati sa scada, amestecand din cand in cand. La sfarsit adaugati fasolea si lasati la foc inca 2-3 minute (aceasta pentru ca fasolea din conserva este deja prefiarta si daca o puneti mai devreme se face terci).
  • Cand apa a clocotit adaugati pastele si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet. Apoi scurgeti apa si amestecati pastele cu restul de ingrediente din wok. Adaugati sare, piper si busuioc dupa gust. Acoperiti oala cu un capac si asteptati cateva minute, pentru ca sosul sa fie absorbit de paste.
Meniu: Paste
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: paste cu fasole, paste cu fasole si carnati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close