Pancake sau clatita americana este o clatita mai groasa, gatita dupa acelasi procedeu si compozitie ca si clatitele frantuzesti (crepes). Spre deosebire de acestea din urma la compozitie se adauga praf de copt sau un agent de crestere, care le fac pufoase.
Compozitia aceasta ajunge cam pentru 10 pancake-uri.
Se servesc cu diverse topping-uri cum ar fi sirop, gem, dulceata, nutella sau crema de ciocolata.
Americanii le servesc la micul dejun insa puteti sa le faceti pentru orice moment al zilei.
Am facut acest preparat la rugamintea fiica-mii. Tot ea m-a ajutat si la preparare.

Pancake sau Clatita americana
Echipament
- 1 bol sticla
- 1 tel
- 1 cratita mica
- 1 tigaie neaderenta
- 1 polonic
- 1 spatula
Ingrediente
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 30 g unt
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri zahar
- sare
Instructiuni
- Spargeti oul si puneti-l intr-un bol incapator.
- Topiti untul si adaugati-l la ou. Puneti si laptele.
- Adaugati faina, zaharul, sarea si praful de copt si amestecati bine.
- Incingeti o tigaie mica pe foc potrivit. Puneti putin ulei sau unt.
- Cu un polonic mic luati din compozitie si puneti in tigaia incinsa. Miscati tigaia astfel incat compozitia sa se intinda putin, dar nu pe toata suprafata. Nu trebuie sa faceti ca la clatitele frantuzesti, sa se intinda compozitia cat suprafata tigaii.
- Dupa ce se coace pe o parte intoarceti clatita pe partea cealalta, cu o spatula.
- Repetati procesul pana se termina toata compozitia.