Ostropel de pui

Ostropel de pui
Echipament
- 1 cratita pentru tocanite
- 1 cutit legume
- 1 tocator
Ingrediente
- 1 kg pui (pulpe, piept, ciocanele)
- 3 cepe mari
- 1 ardei
- 2 capatani usturoi
- 500 ml sos de rosii sau rosii proaspete
- 50 ml vin rosu
- sare
- piper
- ulei
Instructiuni
- Se taie puiul bucati si se prajeste în recipientul în care se face toata mâncarea. Eu folosesc un tuci de fonta, cu capac. Dupa ce s-a rumenit, se adauga sare si vin si se mai lasa putin la fiert, apoi se scoate si se da deoparte.
- Se taie ceapa marunt, la fel si ardeiul si se calesc în aceeasi oala, împreuna cu câtiva catei de usturoi, taiati feliute.
- Se adauga puiul si sosul de rosii si se lasa la fiert cam 20-30 de minute
- Când e totul gata se adauga sare si piper (daca mai e nevoie) si patrunjel sau marar tocat marunt.
- Se serveste cu mamaliguta.
… … cu mamaliguta. Ce poate fi mai delicios? De cand ma stiu am avut impresia ca mancarea aceasta este una olteneasca. Nu de alta dar se facea destul de des in zona mea natala. Insa nu stiu daca este „specifica” unei zone anume din Romania. Doar daca se pune praz in loc de ceapa, atunci as putea zice ca e mai spre Oltenia