Ostropel de pui

26

Ostropel de pui

Ostropel de pui

Timp preparare 15 min
Timp coacere 45 min

Unelte

  • 1 cratita pentru tocanite
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 kg pui (pulpe, piept, ciocanele)
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei
  • 2 capatani usturoi
  • 500 ml sos de rosii sau rosii proaspete
  • 50 ml vin rosu
  • sare
  • piper
  • ulei

Instructiuni

  • Se taie puiul bucati si se prajeste în recipientul în care se face toata mâncarea. Eu folosesc un tuci de fonta, cu capac. Dupa ce s-a rumenit, se adauga sare si vin si se mai lasa putin la fiert, apoi se scoate si se da deoparte.
  • Se taie ceapa marunt, la fel si ardeiul si se calesc în aceeasi oala, împreuna cu câtiva catei de usturoi, taiati feliute.
  • Se adauga puiul si sosul de rosii si se lasa la fiert cam 20-30 de minute
  • Când e totul gata se adauga sare si piper (daca mai e nevoie) si patrunjel sau marar tocat marunt.
  • Se serveste cu mamaliguta.
Tip reteta: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ostropel, Ostropel de pui

… … cu mamaliguta. Ce poate fi mai delicios? De cand ma stiu am avut impresia ca mancarea aceasta este una olteneasca. Nu de alta dar se facea destul de des in zona mea natala. Insa nu stiu daca este „specifica” unei zone anume din Romania. Doar daca se pune praz in loc de ceapa, atunci as putea zice ca e mai spre Oltenia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close