Orzo cu fructe de mare
Azi va prezint o reteta de orzo cu fructe de mare, un preparat similar cu pastele cu fructe de mare si cu Orzo cu bacon si ardei.
Este o reteta simpla, care se poate face in doua moduri, pe care o sa vi le prezint mai jos, Cititi pasii si alegeti cei pe care ii veti urma, pentru ca unul dintre ei necesita mai multa atentie.
Despre orzo am mai povestit: sunt niste paste asemanatoare orezului, foarte des folosite in bucataria greceasca si cea italiana. Sunt preferate mai ales de copii, alaturi de mini-pastele italienesti.
Cum se prepara orzo cu fructe de mare
Sunt doua modalitati, pe care le detaliez dupa cum urmeaza.
Curatati ceapa rosie si usturoi si taiati-le marunt, dupa care le puneti intr-o cratita incapatoare, in putin ulei de masline, la calit 2-3 minute, impreuna cu sare. Adaugati fructele de mare si caliti-le si pe acelea dupa care puneti 100ml de vin alb sau rosu. Dupa 1-2 minute adaugati smantana de gatit, supa de pui sau legume si mirodenii (de preferat Provence sau oregano cu cimbru)
Varianta 1 (mai migaloasa):
Incalziti apa intr-un ibric. Cand apa este fiarta puneti putin in cratita cu fructele de mare. Adaugati pastele orzo. Procesul este similar cu cel de la risotto: atunci cand apa scade iar pastele sunt nefierte mai adaugati apa, amestecand continuu, avand grija ca pastele sa nu se prinda de cratita. Repetati acesti pasi pana cand pastele sunt fierte (cam 10-12 minute), urmarind sa obtineti un sos cremos, nu foarte subtire.
Varianta 2 (mai simpla)
Puneti o cratita cu apa si sare la fiert. Adaugati orzo si fierbeti conform instructiunilor (cam 12-15 minute). Cand orzo este fiert scurgeti apa si adaugati pastele in cratita cu fructele de mare. Daca continutul este prea gros, mai adaugati niste apa fiarta. Mai fierbeti cateva minute pana cand sosul scade, devenind cremos.
Puteti urma oricare dintre variantele de mai sus, in functie de cum va vine la indemana.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ingredientele si cantitatile, ustensilele si pasii care trebuie facuti pentru a prepara un delicios orzo cu fructe de mare


Orzo cu fructe de mare
Equipment
- 2 cratite/oale
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 strecuratoare
Ingredients
- 500 g mix de fructe de mare
- 500 g orzo
- 2 cepe rosii
- 7-8 catei usturoi
- ulei de masline
- 250 ml smantana de gatit
- 100 ml vin alb sau roze
- 200 ml supa de pui sau legume
- sare
- piper
- mirodenii
Instructions
- Curatati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt
- Puneti ulei de masline intr-o cratita si caliti ceapa si usturoiul
- Adaugati fructele de mare si vinul si fierbeti 1-2 minute.
- Adugati smantana de gatit si supa de pui.
Varianta 1
- Adaugati pastele orzo si 1-200ml apa. Fierbeti la foc mic, amestecand constant timp de 10-12 minute.
- Cand e nevoie, mai adaugati cate putina apa fiarta. Aveti grija ca pastele sa nu se prinda.
- Puneti mirodeniile si sare, daca mai e nevoie.
- Luati de pe foc cand pastele sunt fierte iar compozitia este cremoasa
Varianta 2
- Fierbeti pastele orzo conform instrunctiunilor de pe pachet in apa cu sare.
- Scurgeti-le de apa si adaugati-le in cratita in care aveti fructele de mare.
- Mai fierbeti inca 1-2 minute. Daca consistenta este prea groasa, puneti putina apa fiarta.
La final puteti rade niste parmezan deasupra.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de paste vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.