Orez cu legume

301

Orez cu legume este o garnitura usor de facut, care merge combinata cu orice fel de friptura de peste, pasare, vita sau porc.

Eu prefer orezul asiatic, lunguiet celui rotund sau oval, deoarece daca se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, boabele nu sunt lipicioase.

Pe langa legumele de mai jos, puteti folosi ardei iute, mazare, conopida, ciuperci. Toate legumele trebuie taiate marunt.

Orez cu legume

Timp pregatire 30 minute

Ustensile

  • 1 bol de sticla mare
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 tigaie wok

Ingrediente

  • 1 cana orez salbatic (basmati)
  • 1 ardei
  • 100 g fasole verde
  • 100 g porumb boabe
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • diverse mirodenii

Instructions

  • Orezul se spala bine si se pune intr-o oala cu apa, la foc mic, timp de 20 de minute sau conform instructiunilor de pe pachet. Cand este gata (trebuie sa fie inca putin tare) se scurge apa.
  • Se curata morcovul si ardeiul si se taie cubulete. La fel si fasolea verde. Ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt. Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie adanca (wok) si se calesc legumele timp de 5 minute.
    Eu am folosit legume de la congelator, tocate de mine si puse in pungi separate, pentru iarna.
  • Cand legumele sunt gata se adauga orezul si se mai calesc alte 5 minute. Puneti apoi sare, piper si alte mirodenii (eu am pus cucurma), dupa gust.
Curs: Garnituri, Legume
Bucataria: Chinez, Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close