Noodles cu resturi de porc (Leftovers pork noodles)
Noodles se traduc prin taietei si pot fi facuti din mai multe cereale (hrisca, orez, grau). Leftovers inseamna resturi de la diverse preparate. De obicei sunt carne: pui, porc, vita, curcan.
Aproape de fiecare data cand fac gratar ramane niste carne pentru zilele urmatoare. Sunt sigur ca fiecaruia i se intampla.
Carnea asta ori este consumata zilele urmatoare incalzita, ori este, de multe ori, aruncata la gunoi sau data la animalele din curte.
Ce va propun eu este sa folositi carnea aceasta pentru preparate care vor fi consumate de intreaga familie. Eu, de obicei, o reincalzesc in tigaie dupa ce o tai feliute subtiri sau, o adaug la alte preparate. De exemplu, un chili con carne facut cu mici este foarte gustos. Da! Din mici!
De data aceasta am avut ceafa de porc care a ramas nemancata, asa ca am decis sa fac niste noodles cu porc si legume. Si au iesit foarte gustoase si apreciata.
In reteta de mai jos am folosit taietei de tip Soba, adica paste din hrisca. Dar puteti folosi orice pasta de orez.


Noodles cu resturi de porc (Leftovers pork noodles)
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 cutit carne
- 1 tocator
- 1 tigaie wok
- 1 oala cu apa
Ingredients
- carne de porc, resturi de la gratar, fripturi etc.
- soba noodles 1 legatura / persoana
- 2 morcovi
- 1 ardei
- 1/2 dovlecel
- 1 ceapa rosie
- 4 ciuperci brune
- sos dulce-acrisor
- sos de soia
- otet de orez
- sare
- piper
- ulei de masline
Instructions
- Puneti o oala cu apa si sare pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
- Taiati carnea de porc in feliute subtiri. Incingeti o tigaie adanca (wok) cu putin ulei si adaugati carnea. Prajiti-o putin, fara sa se arda.
- Dupa 5-10 minute adaugati cate o lingura de sos de soia si de sos dulce/acrisor. Nu puneti sare, sosul de soia este suficient de sarat. Iar carnea, daca este facuta la gratar, probabil ca are suficienta sare.
- Focul la aragaz trebuie sa fie dat la mare. Carnea impreuna cu sosurile este gata cam in 5-10 minute.
- In oala cu apa care fierbe puneti pastele si lasati sa fiarba conform indicatiilor. In principiu, pastele de orez sau de hrisca fierb cam 3-5 minute.
- In tigaia cu carne adugati legumele. Eu am folosit mix de legume de la punga congelata, dar puteti sa le faceti si voi, taind legume proaspete separat. Trebuie sa tineti cont ca timpul de preparare dureaza inca 5-10 minute suplimentar. Ca legume am avut ardei, porumb, fasole verde si mazare. Daca faceti cu legume proaspete taiati-le cubulete in functie de textura si adaugati-le in tigaie, peste carnea de porc. De exemplu, puneti intai morcovi, apoi ardei, apoi porumb si apoi mazare.
- Cand pastele sunt gata le luati cu o strecuratoare si le puneti in tigaie, peste carne si legume. Mai sotati timp de 5 minute si apoi dati la o parte de pe aragaz.
- Amestecati totul (pastele, legumele, carnea) si apoi puneti in farfurie, pentu a fi servite. Pofta buna!
Video
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete asiatice vizitati sectiunea de aici. Reteta cu curcan o puteti vizualiza pe canalul meu de youtube.