Noodles cu resturi de porc (Leftovers pork noodles)

391

Leftovers inseamna resturi de la diverse preparate. De obicei sunt carne: pui, porc, vita, curcan.

Aproape de fiecare data cand fac gratar ramane niste carne pentru zilele urmatoare. Sunt sigur ca fiecaruia i se intampla.

Carnea asta ori este consumata zilele urmatoare incalzita, ori este, de multe ori, aruncata la gunoi sau data la animalele din curte.

Ce va propun eu este sa folositi carnea aceasta pentru preparate care vor fi consumate de intreaga familie. Eu, de obicei, o reincalzesc in tigaie dupa ce o tai feliute subtiri sau, o adaug la alte preparate. De exemplu, un chili con carne facut cu mici este foarte gustos. Da! Din mici!

De data aceasta am avut ceafa de porc care a ramas nemancata, asa ca am decis sa fac niste noodles cu porc si legume. Si au iesit foarte gustoase si apreciata. Daca adaugati niste legume si noodles sau chiar paste, nu o sa va para rau.

In reteta de mai jos am folosit Soba Noodles, adica paste din hrisca. Dar puteti folosi orice pasta de orez.

Noodles cu resturi de porc (Leftovers pork noodles)

Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 minute
Timp coacere 15 minute

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 cutit carne
  • 1 tocator
  • 1 tigaie wok
  • 1 oala cu apa

Ingrediente

  • carne de porc, resturi de la gratar, fripturi etc.
  • soba noodles 1 legatura / persoana
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapa rosie
  • 4 ciuperci brune
  • sos dulce-acrisor
  • sos de soia
  • otet de orez
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Puneti o oala cu apa si sare pe foc si aduceti la punctul de fierbere.
  • Taiati carnea de porc in feliute subtiri. Incingeti o tigaie adanca (wok) cu putin ulei si adaugati carnea. Prajiti-o putin, fara sa se arda.
  • Dupa 5-10 minute adaugati cate o lingura de sos de soia si de sos dulce/acrisor. Nu puneti sare, sosul de soia este suficient de sarat. Iar carnea, daca este facuta la gratar, probabil ca are suficienta sare.
    leftovers 2
  • Focul la aragaz trebuie sa fie dat la mare. Carnea impreuna cu sosurile este gata cam in 5-10 minute.
  • In oala cu apa care fierbe puneti pastele si lasati sa fiarba conform indicatiilor. In principiu, pastele de orez sau de hrisca fierb cam 3-5 minute.
    leftovers 3
  • In tigaia cu carne adugati legumele. Eu am folosit mix de legume de la punga congelata, dar puteti sa le faceti si voi, taind legume proaspete separat. Trebuie sa tineti cont ca timpul de preparare dureaza inca 5-10 minute suplimentar. Ca legume am avut ardei, porumb, fasole verde si mazare. Daca faceti cu legume proaspete taiati-le cubulete in functie de textura si adaugati-le in tigaie, peste carnea de porc. De exemplu, puneti intai morcovi, apoi ardei, apoi porumb si apoi mazare.
  • Cand pastele sunt gata le luati cu o strecuratoare si le puneti in tigaie, peste carne si legume. Mai sotati timp de 5 minute si apoi dati la o parte de pe aragaz.
    leftovers 4
  • Amestecati totul (pastele, legumele, carnea) si apoi puneti in farfurie, pentu a fi servite. Pofta buna!
Curs: Paste, Porc
Bucataria: Chinez
Cuvant cheie: leftovers, noodles, noodles cu resturi de porc, resturi de porc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close