Negresa cu nuci si gem

110

Negresa este una dintre prajiturile preferate ale familiei. Se face destul de repede si se mananca la fel de repede.

Negresa cu nuci si gem

Timp pregatire 20 minute
Timp coacere 30 minute

Ustensile

  • 1 bol sticla
  • 1 tava cuptor
  • 1 Mixer
  • 1 spatula

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 400 ml lapte sau iaurt
  • 200 ml ulei
  • 6 linguri gem
  • 500 g faina
  • unt
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom/vanilie
  • ciocolata alba
  • 100 g samburi de nuca

Instructiuni

  • Ouale se mixeaza cu zaharul si cu un varf de sare pana se obtine o crema.
  • Se adauga uleiul, laptele si gemul de fructe si se amesteca.
  • Se adauga faina cu praful de copt, cacao si esenta de rom sau de vanilie
  • Se presara nucile, taiate bucatele mici.
  • Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor timp de 40 de minute la 180 grade.
  • Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Cand este gata se rade deasupra ciocolata alba sau neagra.
Curs: Deserturi
Bucataria: American, Romana
Cuvant cheie: brownie, negresa, negresa cu nuci, Negresa cu nuci si gem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close