Negresa este una dintre prajiturile preferate ale familiei. Se face destul de repede si se mananca la fel de repede.

Negresa cu nuci si gem
Echipament
- 1 bol sticla
- 1 tava cuptor
- 1 Mixer
- 1 spatula
Ingrediente
- 4 oua
- 300 g zahar
- 400 ml lapte sau iaurt
- 200 ml ulei
- 6 linguri gem
- 500 g faina
- unt
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt
- esenta de rom/vanilie
- ciocolata alba
- 100 g samburi de nuca
Instructiuni
- Ouale se mixeaza cu zaharul si cu un varf de sare pana se obtine o crema.
- Se adauga uleiul, laptele si gemul de fructe si se amesteca.
- Se adauga faina cu praful de copt, cacao si esenta de rom sau de vanilie
- Se presara nucile, taiate bucatele mici.
- Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor timp de 40 de minute la 180 grade.
- Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Cand este gata se rade deasupra ciocolata alba sau neagra.