Musaca de cartofi si vinete

1K

In Grecia am mancat cea ma buna Musaca (sau Moussaka) de pana acum. Bine, aproape tot ce am mancat acolo a fost excelent, dar musacaua a fost ceva deosebit. Cu totul diferit de ce eram eu obisnuit de mic si asta datorita vinetelor care au un gust excelent.

Reteta necesita putina indemanare si mai ales rabdare. Ca sa faci musaca trebuie sa pregatesti toate componentele si apoi sa le pui pe rand in tava sau oala de copt. Cartofii trebuie taiati rindele si apoi fierti, vinetele trebuie taiate felii si coapte, carnea trebuie preparata cu legume.

Totul ia timp, dar daca urmati sfaturile de mai jos in mod sigur veti obtine o musaca excelenta!

Musaca de cartofi si vinete

Timp pregatire 15 minute
Timp coacere 35 minute

Ustensile

  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 cratita inox
  • 1 tava de copt sau vas de copt
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 vinete
  • 2 cepe
  • 500 g carne tocata
  • 100 ml sos de rosii
  • 100 ml vin rosu
  • sos bechamel
  • sare
  • piper
  • mirodenii
  • scortisoara

Instructiuni

  • Se spala legumele. Vinetele se taie apoi rondele subtiri, dupa ce li se inlatura capetele si se prajesc putin intr-o tigaie unsa cu ulei. Cartofii se taie si ei rondele si se pun la fiert cu sare.
    musaca de cartofi si vinete
  • Ceapa se taie marunt, impreuna cu capetele de la vinete si se prajesc intr-o oala, impreuna cu carnea tocata. Se adauga scortisoara (cam o lingurita rasa). Eu am pus putin mai multa si a iesit prea parfumata. Cand sunt gata se adauga sos de rosii si un pahar de vin rosu si se mai lasa cam 5 minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust
    IMG 6584
  • Se prepara un sos Bechamel, astfel: se topeste untul intr-o cratita, se adauga apoi o lingura faina si se pune lapte, putin cate putin, cand se ingroasa, amestecand continuu.
  • Intr-o oala ceramica (sau o tava de teflon) se pune un strat de carne, apoi unul de rondele de vinete, apoi iar carne, apoi cartofi si asa mai departe, pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.
    musaca de cartofi si vinete
  • Se toarna apoi sosul bechamel si se rade niste parmezan sau cascaval si apoi se da la cuptor.
    musaca de cartofi si vinete
  • Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 de grade. Timpul de coacere este cam 25-30 de minute.
Curs: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Greceasca, Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close