Pentru azi un meniu cu muschiulet de porc, piureuri de cartofi si de mazare, sos de mere si ceapa.
Este un meniu potrivit pentru zilele libere sau mesele impreuna cu familia. Nu este foarte complex insa trebuie sa va alocati putin mai mult de o ora pentru preparare.
Cum se prepara un meniu cu muschiulet de porc, piureuri de cartofi si de mazare, sos de mere si ceapa?
Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:
- muschiulet de porc
- usturoi
- ulei de masline
- unt
- cartofi
- mazare
- mere
- ceapa
- vin
- sare
- piper
- alte mirodenii (dupa gust)
Muschiuletul se prajeste pe toate partile intr-o tigaie neaderenta in care ati pus ulei, unt si cateii de usturoi, curatati. Puteti sa faceti asta si in tava in care se va pune, mai tarziu, la cuptor. Se incinge cuptorul la 160 grade si apoi se introduce tava cu muschiuletul la cuptor, se acopera cu o folie de staniol si se lasa la cuptor timp de 30 de minute.
Intre timp se prepara piureurile. Cartofii se curata, se spala si se taie bucati dupa care se pun intr-o oala cu apa si putina sare, la fiert. Cand sunt gata se arunca cea mai mare parte din apa si se zdrobesc cartofii cu ajutorul unui tel. Se mai adauga unt si lapte, dupa gust, pana se obtine o textura moale. Se poate trece printr-o sita, pentru a fi mai fin.
Mazarea se pune intr-o oala cu apa fiarta si cu sare si se fierbe cateva minute. Apoi se scurge de apa, se paseaza cu un blender sau intr-un robot de bucatarie si se adauga unt si sare, dupa gust.
Pentru sosul de mere si ceapa curatati ceapa si tocati-o solzisori, curatati merele de coaja, inlaturati cotorul si tocati-le marunt. Puneti ceapa intr-o cratita cu coada in care ati adaugat unt si ulei si caliti la foc potrivit pana cand devine sticloasa. Adaugati merele, cateva linguri de apa si putin vin. Fierbeti cateva minute si apoi blendati, obtinand un sos mai gros.
Cand toate sunt gata puneti pe farfurie piureuri, muschiulet de porc feliat si stropiti cu sos de ceapa si mere.
Hai sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara un delicios meniu cu muschiulet de porc, piureuri de cartofi si de mazare, sos de mere si ceapa.


Muschiulet de porc, piureuri de cartofi si de mazare, sos de mere si ceapa
Echipament
- 2 oale
- 1 cratita cu coada
- 1 tava adanca
- 1 tigaie neaderenta
- 1 cutit legume
- 1 Cutit bucatar
- 1 tel
- 1 tocator
- 1 blender
- 1 robot bucatarie
Ingrediente
- 2 buc muschiulet de porc
- 1 kg cartofi
- 5-600 g mazare congelata
- 150 g unt
- 5-6 catei usturoi
- 2 cepe mari
- 4 mere potrivite
- lapte
- sare
- piper
- mirodenii
Instructiuni
Preparare muschiulet
- Muschiul de porc se prajeste pe toate partile in ulei, unt si usturoiul curatat si tocat feliute. Folositi o tigaie neaderenta sau tava care se va introduce la cuptor.
- Incingeti cuptorul la 160 grade, puneti muschiul in tava, acoperiti tava cu staniol.
- Dati tava la cuptor timp de 30 de minute, luati apoi staniolul si mai lasati 5-7 minute in cuptor.
Prepararea piureurilor
- Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti la fiert intr-o oala cu sare, pana se inmoaie (cam 20 minute).
- Scoateti, scurgeti aproape toata apa, adaugati unt si putin lapte si zdrobiti cu ajutorul unui tel. Amestecati cu putere pana obtineti un piure.
- Mai puneti unt, lapte si sare, dupa gust.
- In alta oala puneti apa cu sare la fiert si, cand clocoteste, adaugati mazarea. Lasati sa fiarba 5-7 minute si scurgeti apa
- Puneti mazarea intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie, adugati unt si lapte si pasati pana obtineti un piure.
Prepararea sosului
- Curatati ceapa de coaja si taiati-o solzisori.
- Curatati merele de coaja, taiati-le in sferturi si inlaturati cotorul. Tocati-le marunt.
- Puneti 50g unt intr-o cratita cu coada si caliti ceapa cateva minute, fara sa o ardeti.
- Adugati merele, cateva linguri de apa si vinul.
- Fierbeti 5-10 minute, amestecand incontinuu.
- Cu un blender pasati totul pana obtineti un sos.
De final
- Scoateti tava cu carne din cuptor si lasati descoperita, pe un tocator, 10 minute, sa se "odihneasca".
- Taiati muschiuleti rondele si puneti pe farfurie alaturi de piureuri si de sosul de mere si ceapa.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la un meniu cu pui crispy, salata coleslaw si sos tartar!
Pentru alte retete de meniuri vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.