Azi va propun un meniu cu friptura de porc la cuptor, mix de cartofi la cuptor si salata asortata. Acesta este un meniu delicios pentru masa de pranz. Inarmati-va cu rabdare, deoarece este nevoie cam de 3 ore pentru ca totul sa fie gata.
In loc de porc puteti folosi orice fel de carne. In aceasta reteta am folosit cartofi galbeni si cartofi dulci, dar puteti adapta. Salata este una asortata, de legume si verdeturi.
Cum se prepara un meniu cu friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata?
Pentru fiecare dintre aceste preparate, separat gasiti retetele pe site. Am sa reiau doar, sumar, fiecare dintre ele.
Friptura de porc la cuptor se prepara mai intai prin a marina carnea in mustar, bere si mirodenii, dupa care se da la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu timp de 3 ore – 3 ore si jumatate.
Cartofii albi se curata de coaja si se fierb putin intr-o oala cu apa si sare. Apoi se combina cu cartofii dulci, se dau cu sare si mirodenii si se dau la cuptor timp de 40 de minute. Obtineti astfel un mix de cartofi care merge foarte bine cu friptura.
Pentru salata asortata se spala bine legumele, se curata si se taie felii potrivite. Se combina apoi cu ulei de masline, sare si, dupa gust, zeama de lamaie sau otet balsamic.
Sa trecem la treaba si sa ne apucam sa pregatim un meniu cu friptura de porc la cuptor, mix de cartofi la cuptor si salata asortata


Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata
Echipament
- 1 bol de sticla
- 1 cutit legume
- 1 cutit carne
- 1 tocator
- 1 oala
- 1 tava de copt
Ingrediente
Friptura de porc
- 1 kg carne de porc
- 200 ml bere
- 2 linguri ulei
- 2 linguri mustar
- sare
- piper
- mirodenii
Cartofi la cuptor
- 4 cartofi albi mari
- 4 cartofi dulci
- sare
- ulei
- mirodenii
Salata asortata
- 4 buc ceapa verde
- 3 rosii
- 3 castraveti
- 2 ardei
- 4 ridichi
- sare
- ulei de masline
- otet balsamic
Instructiuni
Prepararea fripturii
- Incingeti cuptorul la 180 grade
- Taiati carnea de porc felii.
- Intr-un bol amestecati berea, mustarul, uleiul, sarea, piperul si mirodeniile. Dati carnea prin aceasta compozitie. Beti restul de bere 🙂
- Puneti carnea intr-o tava, acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 90 minute.
Prepararea cartofilor
- Curatati cartofii galbeni de coaja. Pe cei dulci ii lasati cu coaja, dar ii spalati foarte bine. Taiati cartofii in bucati potrivite
- Puneti cartofii intr-o oala cu apa si putina sare pe aragaz, la foc potrivit si lasati-i sa fiarba timp de 10 minute (dupa ce apa clocoteste).
- Scoateti cartofii si puneti-i intr-un bol. Puneti peste ei ulei de masline, sare, piper si mirodeni si amestecati-i.
- Asezati cartofii intr-o tava neaderenta si dati la cuptor, pe alt etaj fata de tava cu carne (de exemplu, puteti pune tava cu cartofi pe etajul 2 si cea cu carne pe 4)
Prepararea salatei
- Spalati bine legumele si curatati-le.
- Taiati legumele in bucati potrivite si asezati-le intr-un bol de sticla. Puneti deasupra 1-2 linguri de ulei de masline si de otel balsamic. Sarati, dupa gust. Amestecati.
Finalizare
- Dupa 90 de minute scoateti folia de la tava cu friptura. Daca este prea multa zeama puteti sa mai aruncati din ea, dar aveti grija sa mai ramana si in tava.
- Dati focul la 200 de grade la grill (coacere deasupra) si mai lasati 20 de minute. Cand au trecut 10 minute verificati daca friptura s-a rumenit frumos (fara sa se arda) deasupra si inversati tava cu friptura cu cea de cartofi, pentru ca si acestia sa se rumeneasca frumos.
- Cand este totul gata aranjati frumos pe farfurie si serviti.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete si idei de preparate cu carne de porc vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.