Marmelada de mere si dovleac

410

Marmelada de mere si dovleac

Poate o sa vi se para ciudata combinatia, dar marmelada de mere si dovleac s-a dovedit a fi o super-reusita din punct de vedere al gustului! Combinatia de mar cu dovleac, la care se adauga putina scortisoara si zeama de lamaie are un gust deosebit.

Traditional marmelada se face din gutui (eventual combinate cu mere si/sau pere) dar pentru ca anul acesta a fost un an slab pentru gutui si nu prea am avut fructe, am zis sa improvizez o altfel de marmelada. Astfel, am cautat pe net o reteta de gem cu mere si dovleac, am vazut cam care sunt cantitatile, am constatat ca nu este nicio mare diferenta fata de reteta de marmelada cu gutui, si am trecut la treaba.

supa crema de dovleac 2

Cum se prepara marmelada de mere si dovleac

Cum scriam in reteta de briose cu dovleac, principalul motiv a fost faptul ca dovleacul pe care l-am facut la cuptor cu scortisoara si nuci era prea amar datorita cantitatii prea mari de scortisoara adaugata. Asa ca am inlaturat scortisoara de deasupra, am curatat niste mere de coaja si de cotor, le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert in putina apa. Dupa cam 20 de minute am adaugat bucati de dovleac copt, am mai fiert cateva minute dupa care le-am pasat cu blenderul pana cand am obtinut un piure. Pentru ca era cam lichid am mai lasat oala pe aragaz, la foc mic, la fiert, inca vreo 30 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul oalei sau sa nu se arda.

Cand a fost gata am transferat marmelada in borcane spalate si sterilizate puse intr-o tava de metal (sa nu se sparga borcanele), le-am pus capacele si le-am acoperit cu cateva prosoape, ramanand peste noapte asa. Dimineata le-am pus etichete si le-am aranjat frumos pe un raft in camara.

Sa trecem la treaba si sa vedem ce ustensile ne trebuie, cantitatile de ingrediente si care sunt pasii detaliati pentru ca sa preparam o delicioasa marmelada de mere si dovleac.

Marmelada de mere si dovleac

O altfel de marmelada, la fel de delicioasa ca cea de gutui
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 1 hour 30 minutes
Timp total 1 hour 45 minutes

Equipment

  • 1 cutit legume
  • 1 oala
  • 1 blender
  • 1 tava metal
  • borcane

Ingredients

  • 800 g dovleac copt
  • 800 g mere curatate
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie

Instructions

  • Coaceti dovleacul si inlaturati coaja
  • Spalati merele si curatati-le de coaja. Inlaturati cotorul
  • Taiati merele cubulete si puneti-le la fiert intr-o oala, la foc potrivit, cu putina apa.
  • Adaugati zaharul si amestecati pana se topeste.
  • Stoarceti lamaia si puneti zeama peste mere.
  • Rupeti sau taiati dovleacul copt in bucati si puneti-le peste mere.
  • Cu un blender pasati merele si dovleacul pana se obtine o pasta.
  • Daca vi se pare prea lichida mai fierbeti 30 minute (sau cat e nevoie) amestecand din cand in cand sa nu se prinda sau sa se arda.
  • Spalati si sterilizati borcanele. Asezati-le intr-o tava metalica.
  • Umpleti borcanele cu marmelada fierbinte, puneti capacele si acoperiti-le cu prosoape. Lasati 10-12 ore.
Meniu: Conserve
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: marmelada cu mere si dovleac, marmelada de gutui, mere si dovleac

marmelada de mere si dovleac 2

La ce se foloseste marmelada? Noi o servim cu paine sau in clatite, pe post de dulceata sau gem, sau mai adaug in diverse prajituri (de exemplu pandispan, negrese etc.) pentru a obtine o aroma mai buna.

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de conserve vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close