Este o mancare „de post” ce poate fi insa folosita si ca garnitura la o bucatica buna de friptura 🙂…. Mai ales langa niste carnati si carne de la garnita + muraturi asortate… 🙂


Mancare de cartofi
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 cratita tocanite
Ingrediente
- 2 kg cartofi
- 2 morcovi mari
- 2 ardei
- 3 cepe
- 3 linguri sos rosii
- sare
- piper
- boia
- apa
Instructiuni
- Curatati legumele bine. Taiati ceapa marunt, ardeiul si morcovii cubulete mai mici si cartofii cuburi mai mari.
- Puneti 3-4 linguri de ulei intr-o oala mare si cand se incalzeste adaugati ceapa si caliti putin.
- Puneti ardeii si morcovii si caliti in continuare, pana se inmoaie.
- Adaugati apoi cartofii, caliti 2-3 minute si adaugati apa fiarta abia cat sa acopere cartofii.
- Aduceti la punctul de fierbere, dati focul la mic si lasati timp de 10-15 minute. Daca scade prea tare mai adaugati putina apa.
- Cand cartofii sunt aproape fierti puneti sosul de rosii si mirodeniile si mai fierbeti 5 minute.
- Serviti cu muraturi sau salata.