Mancare de cartofi

41

Este o mancare „de post” ce poate fi insa folosita si ca garnitura la o bucatica buna de friptura 🙂…. Mai ales langa niste carnati si carne de la garnita + muraturi asortate… 🙂

Mancare de cartofi

Portii 5 persoane
Timp pregatire 15 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 cratita tocanite

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei
  • 3 cepe
  • 3 linguri sos rosii
  • sare
  • piper
  • boia
  • apa

Instructiuni

  • Curatati legumele bine. Taiati ceapa marunt, ardeiul si morcovii cubulete mai mici si cartofii cuburi mai mari.
  • Puneti 3-4 linguri de ulei intr-o oala mare si cand se incalzeste adaugati ceapa si caliti putin.
  • Puneti ardeii si morcovii si caliti in continuare, pana se inmoaie.
  • Adaugati apoi cartofii, caliti 2-3 minute si adaugati apa fiarta abia cat sa acopere cartofii.
  • Aduceti la punctul de fierbere, dati focul la mic si lasati timp de 10-15 minute. Daca scade prea tare mai adaugati putina apa.
  • Cand cartofii sunt aproape fierti puneti sosul de rosii si mirodeniile si mai fierbeti 5 minute.
  • Serviti cu muraturi sau salata.
Tip preparat: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: cartofi, Mancare de cartofi, tocana de cartofi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close