Maioneza

51

Maioneza este un sos originar din Franta care are in compozitie ou, ulei si mustar. Este folosita la diverse salate si sandwich-uri.

Maioneza

Timp pregatire 20 mins

Ustensile

  • 1 bol de sticla
  • 1 Mixer
  • 1 spatula

Ingrediente

  • 2 oua
  • 250 ml ulei
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • suc de lamaie

Instructiuni

  • Fierbeti un ou tare. Cojiti-l si puneti galbenusul intr-un bol.
  • Separati galbenusul de albus la oul crud si puneti-l in bol. Adaugati putina sare si o lingura de mustar.
  • Amestecati bine cu un tel sau mixer pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase.
  • Adaugati putin ulei (1 lingura) si amestecati pana se incorporeaza. Adaugati iar putin ulei si amestecati. Repetati procesul pana cand obtineti cantitatea de maioneza dorita.
  • Puneti, din cand in cand, si zeama de lamaie.
  • Daca "se taie" (adica nu isi mai pastreaza consistenta) mai adaugati niste mustar si suc de lamaie pana cand se omogenizeaza.
Tip preparat: Sosuri
Bucataria: Franceza
Cuvint cheie: Pasta de ton cu maioneza, sos de maioneza, sos maioneza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close