Maioneza

681

Maioneza

Maioneza este un sos originar din Franta care are in compozitie ou, ulei si mustar. Este folosita la diverse salate, sandwich-uri, burgeri si alte preparate de tip fast food dar si la preparatele de baza precum fripturile.

maioneza salata cartofi

Mod de preparare maioneza

Maioneza sa pepara simplu, dar cu rabdare, deoarece, daca nu respectati pasii si modul de amestecare a ingredientelor, este foarte posibil ca sosul „sa se taie”, adica sa nu mai fie o pasta legata.

Eu folosesc un galbenus de ou fiert (nu este neaparat necesar), un galbenus de ou nefiert, mustar, ulei, zeama de lamaie si sare.

Amestec mai intai galbenusurile bine. Apoi pun putina sare, zeama de lamaie, amestecand incontinuu. Puteti amesteca totul cu un tel de bucatarie sau cu un mixer. Apoi pun, incet-incet, putin ulei, amestecand pana se inglobeaza. Apoi iar pun putin ulei si asa mai departe pana cand se obtine cantitatea dorita.

Daca cumva sosul se taie, facandu-se ca niste zdrente, adaugati zeama de lamaie si continuati procesul pana cand se leaga.

Pentru a fi mai usoara la gust, puteti adauga putina apa in continut.

Mai exista o modalitate de a prepara o maioneza rapida. Atsfel, intr-un pahar de blender puneti un galbenus, ulei, sare, mustar si zeama de lamaie. Introduceti blenderul pana la fundul paharului si incepeti sa mixati. Apoi ridicati incet blenderul mixati in continuare.

Mie unul nu-mi iese niciodata maioneza rapida, dar am vazut multe persoane care reusesc sa o faca.

Sa trecem la treaba si sa vedem ustensilele, ingredientele si cantitatile lor, dar si pasii de pararare maioneza.

Maioneza

Timp pregatire 20 minutes

Equipment

  • 1 bol de sticla
  • 1 Mixer
  • 1 spatula

Ingredients

  • 2 oua
  • 250 ml ulei
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • suc de lamaie

Instructions

  • Fierbeti un ou tare. Cojiti-l si puneti galbenusul intr-un bol.
  • Separati galbenusul de albus la oul crud si puneti-l in bol. Adaugati putina sare si o lingura de mustar.
  • Amestecati bine cu un tel sau mixer pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase.
  • Adaugati putin ulei (1 lingura) si amestecati pana se incorporeaza. Adaugati iar putin ulei si amestecati. Repetati procesul pana cand obtineti cantitatea de maioneza dorita.
  • Puneti, din cand in cand, si zeama de lamaie.
  • Daca "se taie" (adica nu isi mai pastreaza consistenta) mai adaugati niste mustar si suc de lamaie pana cand se omogenizeaza.
Meniu: Sosuri
Bucataria: Franceza
Cuvant cheie: Pasta de ton cu maioneza, sos de maioneza, sos maioneza

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de sosuri, sosuri vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close