Maioneza este un sos originar din Franta care are in compozitie ou, ulei si mustar. Este folosita la diverse salate si sandwich-uri.

Maioneza
Echipament
- 1 bol de sticla
- 1 Mixer
- 1 spatula
Ingrediente
- 2 oua
- 250 ml ulei
- 1 lingura mustar
- sare
- suc de lamaie
Instructiuni
- Fierbeti un ou tare. Cojiti-l si puneti galbenusul intr-un bol.
- Separati galbenusul de albus la oul crud si puneti-l in bol. Adaugati putina sare si o lingura de mustar.
- Amestecati bine cu un tel sau mixer pana se obtine o pasta omogena, fara cocoloase.
- Adaugati putin ulei (1 lingura) si amestecati pana se incorporeaza. Adaugati iar putin ulei si amestecati. Repetati procesul pana cand obtineti cantitatea de maioneza dorita.
- Puneti, din cand in cand, si zeama de lamaie.
- Daca "se taie" (adica nu isi mai pastreaza consistenta) mai adaugati niste mustar si suc de lamaie pana cand se omogenizeaza.