Este un meniu de pranz cu macrou la cuptor foarte usor de facut si foarte usor de digerat. Daca va pregatiti toate ingredientele din timp, in maxim o ora ar trebui sa fie toate preparatele gata pentru a fi servite. Incepeti cu macrou la cuptor si cat se face acesta continuati cu celelalte preparate.
Macrou la cuptor
Puteti folosi macrou proaspat sau care a fost decongelat si curatat.
Legume verzi
Pentru legumele verzi puteti folosi broccoli, fasole verde, mazare, ceapa verde, ardei verde etc. De asemenea, acestea pot fi proaspete sau congelate.
Orez
Orezul poate fi orez salbatic, basmati, jasmine. Nu folositi orez pentru sarmale sau umpluturi. Urmati pasii din reteta de aici.
Varza este proaspata.
Ordinea de preparare este: pestele, orezul, legumele verzi si la final salata de varza.


Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 cutit filetat
- 1 bol sticla
- 1 tocator
- 1 tava de copt
Ingrediente
Pestele
- 4 macrou proaspat
- 1 jumatate lamaie
- 1 jumatate ceapa
- 2 rosii
- ulei
- sare
Legume verzi
- 200 g broccoli
- 200 g fasole verde
- 200 g mazare
- 4 fire ceapa verde
- 1 ardei gras verde
- sare
- ulei de masline
Orezul
- 1 cana orez salbatic
- 1.5 cana apa
- 50 g unt
- sare
Salata de varza
- 1 jumatate varza proaspata
- 2 linguri ulei de seminte de struguri
- sare
Instructiuni
Prepararea pestelui
- Incalziti cuptorul la 190 grade.
- Spalati bine pestele. Taiati coada si capul si inlaturati intestinele. Curatati pielita neagra din interior si orice rest de sange.
- Ungeti tava cu 2-3 linguri de ulei si presarati sare.
- Taiati lamaia si ceapa feliutele si rosiile in lungime, pe jumatate.
- Umpleti fiecare peste cu ceapa, lamaie, rosii si presarati sare.
- Dati la cuptor 40 de minute. Cand au trecut 30 de minute rasuciti pestii pe cealalta parte. Scoateti cand sunt putin rumeniti.
Prepararea orezului
- La 1 cana si jumatate de orez salbatic puneti aproape doua cani de apa, putina sare si 50 grame de unt, la fiert, in aceeasi oala.
- Cand apa clocoteste, dati focul la aragaz la minim, puneti un capac peste oala si mai fierbeti 12-15 minute (verificati cu timpul de fierbere de pe punga de orez).
- Opriti focul, lasati oala cu capac. Inainte de a servi, luati capacul de pe oala si cu o furculita amestecati orezul. Transferati intr-un bol.
Prepararea legumelor verzi
- Puneti o oala incapatoare cu apa si sare.
- Taiati broccoli buchetele potrivite, ardeiul in bucati de 1-2 cm, fasolea la fel, ceapa verde in bucati de dimensiunea boabelor de mazare.
- Cand apa clocoteste puneti legumele verzi in apa si opriti aragazul. Lasati in apa clocotita timp de 5 minute.
- Puneti putin ulei de masline intr-un wok (tigaie adanca) si cand se incinge adaugati legumele scurse de apa. Cu o lingura de lemn amestecati in ele timp de 2-3 minute dupa care opriti focul si dati tigaia la o parte.
Salata de varza
- Eliminati frunzele de varza de deasupra, astfel incat varza sa ramana curata, fara frunze bolnave sau lovite.
- Taiati varza in doua, apoi fiecare jumatate in sfert si fiecare sfert inca in jumatati.
- Cu multa atentie taiati sferturile de varza in feliute subtiri.
- Puneti varza tocata intr-un bol incapator. Adaugati ulei de struguri, sare si mirodenii. Amestecati totul.
Pofta buna!
- Aranjati toate produsele pe masa, puneti farfurii si tacamuri si invitati-va prietenii si familia la festin!
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.