Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza

231

Este un meniu de pranz foarte usor de facut si foarte usor de digerat. Daca va pregatiti toate ingredientele din timp, in maxim o ora ar trebui sa fie toate preparatele gata pentru a fi servite. Incepeti cu macrou la cuptor si cat se face acesta continuati cu celelalte preparate.

Puteti folosi macrou proaspat sau care a fost decongelat si curatat.

Pentru legumele verzi puteti folosi broccoli, fasole verde, mazare, ceapa verde, ardei verde etc. De asemenea, acestea pot fi proaspete sau congelate.

Orezul poate fi orez salbatic, basmati, jasmine. Nu folositi orez pentru sarmale sau umpluturi.

Varza este proaspata.

Ordinea de preparare este: pestele, orezul, legumele verzi si la final salata de varza.

Macrou la cuptor, orez, legume verzi sotate si salata de varza

Portii 4 persoane
Timp pregatire 1 hr 20 mins

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 cutit filetat
  • 1 bol sticla
  • 1 tocator
  • 1 tava de copt

Ingrediente

Pestele

  • 4 macrou proaspat
  • 1 jumatate lamaie
  • 1 jumatate ceapa
  • 2 rosii
  • ulei
  • sare

Legume verzi

  • 200 g broccoli
  • 200 g fasole verde
  • 200 g mazare
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras verde
  • sare
  • ulei de masline

Orezul

  • 1 cana orez salbatic
  • 1.5 cana apa
  • 50 g unt
  • sare

Salata de varza

  • 1 jumatate varza proaspata
  • 2 linguri ulei de seminte de struguri
  • sare

Instructiuni

Prepararea pestelui

  • Incalziti cuptorul la 190 grade.
  • Spalati bine pestele. Taiati coada si capul si inlaturati intestinele. Curatati pielita neagra din interior si orice rest de sange.
  • Ungeti tava cu 2-3 linguri de ulei si presarati sare.
  • Taiati lamaia si ceapa feliutele si rosiile in lungime, pe jumatate.
  • Umpleti fiecare peste cu ceapa, lamaie, rosii si presarati sare.
  • Dati la cuptor 40 de minute. Cand au trecut 30 de minute rasuciti pestii pe cealalta parte. Scoateti cand sunt putin rumeniti.

Prepararea orezului

  • La 1 cana si jumatate de orez salbatic puneti aproape doua cani de apa, putina sare si 50 grame de unt, la fiert, in aceeasi oala.
  • Cand apa clocoteste, dati focul la aragaz la minim, puneti un capac peste oala si mai fierbeti 12-15 minute (verificati cu timpul de fierbere de pe punga de orez).
  • Opriti focul, lasati oala cu capac. Inainte de a servi, luati capacul de pe oala si cu o furculita amestecati orezul. Transferati intr-un bol.

Prepararea legumelor verzi

  • Puneti o oala incapatoare cu apa si sare.
  • Taiati broccoli buchetele potrivite, ardeiul in bucati de 1-2 cm, fasolea la fel, ceapa verde in bucati de dimensiunea boabelor de mazare.
  • Cand apa clocoteste puneti legumele verzi in apa si opriti aragazul. Lasati in apa clocotita timp de 5 minute.
  • Puneti putin ulei de masline intr-un wok (tigaie adanca) si cand se incinge adaugati legumele scurse de apa. Cu o lingura de lemn amestecati in ele timp de 2-3 minute dupa care opriti focul si dati tigaia la o parte.

Salata de varza

  • Eliminati frunzele de varza de deasupra, astfel incat varza sa ramana curata, fara frunze bolnave sau lovite.
  • Taiati varza in doua, apoi fiecare jumatate in sfert si fiecare sfert inca in jumatati.
  • Cu multa atentie taiati sferturile de varza in feliute subtiri.
  • Puneti varza tocata intr-un bol incapator. Adaugati ulei de struguri, sare si mirodenii. Amestecati totul.

Pofta buna!

  • Aranjati toate produsele pe masa, puneti farfurii si tacamuri si invitati-va prietenii si familia la festin!
Tip preparat: Meniu, Peste
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: legume verzi, macrou, macrou la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close