Macroul este un peste destul de comun in mancarurile din Romania. Era printre putinele delicatese inainte de 1990 de ani, atunci cand se gasea mai mult inghetat decat proaspat in Alimentare.
Macrou cu legume la tigaie
Echipament
- 1 tigaie neaderenta
- 1 cutit filetat
- 1 cutit legume
- 1 tocator
Ingrediente
- 4 buc macrou
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- 2 cepe rosii
- sare
- piper
- ulei de masline
Instructiuni
- Se spala macroul, se indeparteaza capul si coada si se taie longitudinal, pe langa coloana vertebrala. Se scoate pielita neagra din interior, care este amara. Se sareaza si se pune intr-un grill incins, dat cu putin ulei. Se prajeste pe fiecare parte 3-5 minute
- Legumele se spala. Se curata ceapa si morcovii de coaja. Se taie bastonase dovleceii, morcovii si ardeiul, iar ceapa se taie solzisori.
- Se incinge o tigaie inalta, puneti putin ulei de masline si caliti putin legumele in ordinea: morcovul, ardeiul, dovleceii, ceapa. Nu se prajesc foarte tare. Se sareaza dupa gust.