Macrou cu legume la tigaie

27

Macroul este un peste destul de comun in mancarurile din Romania. Era printre putinele delicatese inainte de 1990 de ani, atunci cand se gasea mai mult inghetat decat proaspat in Alimentare.

Macrou cu legume la tigaie

Timp preparare 10 min
Timp coacere 25 min

Unelte

  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 cutit filetat
  • 1 cutit legume
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 4 buc macrou
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Se spala macroul, se indeparteaza capul si coada si se taie longitudinal, pe langa coloana vertebrala. Se scoate pielita neagra din interior, care este amara. Se sareaza si se pune intr-un grill incins, dat cu putin ulei. Se prajeste pe fiecare parte 3-5 minute
    macrou cu legume
  • Legumele se spala. Se curata ceapa si morcovii de coaja. Se taie bastonase dovleceii, morcovii si ardeiul, iar ceapa se taie solzisori.
  • Se incinge o tigaie inalta, puneti putin ulei de masline si caliti putin legumele in ordinea: morcovul, ardeiul, dovleceii, ceapa. Nu se prajesc foarte tare. Se sareaza dupa gust.
    macrou cu legume
Tip reteta: Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: macrou, macrou cu legume, macrou la tigaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close