Varza de Buxelles, Broccoli, Sparanghel si Dovlecel la cuptor – sau, intr-un cuvant, legume verzi la cuptor.
Aceasta este o garnitura foarte simplu de preparat si in acelasi timp este usor de digerat si foarte sanatoasa. Practic se face din legume verzi care se coc la cuptor. Pe langa Varza de Buxelles, Broccoli, Sparanghel si Dovlecei puteti sa mai adaugati conopida si ciuperci.
Cum se prepara legume verzi la cuptor (Varza de Buxelles, Broccoli, Sparanghel si Dovlecel)
Se spala bine toate legumele.
Varza de Bruxelles se taie in lungime, pe jumatate. Brocolli se desface in florete.
Sparanghelul se apuca de capete si se indoaie, pana cand se rupe. Se foloseste doar partea cu floare.
Dovlecelul se taie bucati.
Puneti deoparte cozile de sparanghel si tulpina de broccoli nefolosite, intr-o punga, la congelator. Puteti sa le folositi cand faceti supa, sa le puneti la fiert impreuna cu alte legume sau cu carne.
Se pun toate legumele intr0un bol incapator si se stropesc cu ulei de masline. Se presara sare, dupa gust.
Incingeti cuptorul la 200 grade si puneti legumele intr-o tava neaderenta sau intr-o tava in care ati pus foaie de copt. Lasati la copt 20 de minute, apoi intoarceti legumele cu ajutorul unei spatule de lemn, si mai dati la cuptor inca 10 minute.
Se pun apoi intr-un bol, se stropesc cu otet balsamic si se mai adauga sare si piper, daca e nevoie, apoi se amesteca
Se servesc ca garnitura la peste sau fripturi sau, de ce nu, la cartofi prajiti.
Sa trecem asadar, la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru a prepara niste legume verzi la cuptor


Legume verzi la cuptor (Varza de Buxelles, Broccoli, Sparanghel si Dovlecel)
Echipament
- 1 tocator
- 1 Cutit bucatar
- 1 cutit legume
- 1 tava de copt
- 1 hartie de copt
- 1 bol
Ingrediente
- 300 g varza de Buxelles
- 8-10 buc sparanghel
- 1 jumatate broccoli proaspat
- 1 jumatate dovlecel zucchini
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- otet balsamic
Instructiuni
- Se spala bine toate legumele.
- Dovleceii se taie bucati
- Broccoli se rupe in florete si se da deoparte tulpina groasa.
- Sparanghelul se apuca de capete si se indoaie, pana se rupe. Se pastreaza partea cu varful, cealalta se pune cu restul de broccoli intr-o punga, la congelator. Se poate adauga la fiert la supe.
- Fiecare varza de Bruxelles se taie in lungime
- Se pun toate legumele intr-un bol si se presara peste ele ulei de masline. Se sareaza
- Incingeti cuptorul la 200 grade.
- Puneti legumele in tava, amestecate.
- Dati la cuptor 20 de minute, apoi scoateti si intoarceti legumele pe cealalta parte si lasati inca 10 minute la cuptor
- Cand sunt coapte se scot, se pun intr-un bol si se adauga otet balsamic si, daca mai e nevoie, sare si piper. Se amesteca
Pentru alte retete cu legume vizitati sectiunea de aici. Alte garnituri gasiti in categoria aceasta.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.