Lasagna vegetala

836

Lasagna vegetala este o alternativa destul de buna la cea cu carne. Poate nu are acelasi gust insa este la fel de gustoasa :).

Se poate face cu orice fel de vegetale cum ar fi spanacul si loboda care se pot combina cu ciupercile, morcovii, ardeii si vinetele.

Reteta aceasta am facut-o intr-o zi in care aveam multa loboda in frigider si nu mai aveam chef de clasica ciorba de loboda. Asa ca, in loc de spanac am folosit loboda. Si a iesit buna.

Lasagna vegetala

Servings 8 persoane
Timp pregatire 40 minutes
Timp gatire 40 minutes

Equipment

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 oala sau tigaie adanca
  • 1 tava adanca cuptor
  • 1 oala cu apa
  • 1 cratita
  • 1 tel

Ingredients

  • 6 legaturi loboda sau spanac
  • 3 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 cepe uscate
  • 1 ardei
  • sos bechamel
  • foi lasagna
  • 200 ml sos de rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei

Instructions

  • Curatati si spalati bine legumele si verdeturile.
  • Tocati ceapa marunt si puneti-o intr-o oala pe foc, in care ati pus putin ulei. Caliti pana cand se inmoaie ceapa.
  • Curatati morcovii si tocati-i marunt. Adaugati-i in oala, langa ceapa. Procedati la fel si cu ardeiul.
  • Puneti pe foc o alta oala, cu apa si sare. Cand clocoteste adaugati foile de loboda sau spanac, spalate bine inainte.
  • Lasati sa fiarba 5 minute dupa care scoteti-le si lasati-le pe un tocator sa se raceasca putin. Tocati-le apoi marunt si adaugati-le in oala cu ceapa, morcovii si ardeii.
  • Caliti timp de 5-10 minute, adaugand eventual putina apa, daca e nevoie. Puneti apoi sosul de rosii si sare si piper, dupa gust. Cand este gata (cam dupa 15-20 minute) dati deoparte.
  • Faceti un sos bechamel. Se topeste untul si adauga sarea. Se adauga faina si apoi, treptat, laptele. Se amesteca incontinuu pana la obtinerea unei compozitii cremoase.
  • Incingeti cuptorul la 200 de grade.
  • Intr-o tava incapatoare puneti putin sos bechamel si intindeti-l uniform. Puneti apoi 1-2 polonice de compozitie de legume si intindeti-o si pe aceasta uniform. Adaugati apoi deasupra foi de lasagna, acoperind "ca o patura" compozitia. Repetati pasii (bechamel, legume, lasagna) pana cand terminati toata compozitia. La final radeti cascaval sau parmezan deasupra si dati la cuptor.
  • Dupa 30-40 de minute verificati daca este coapta. Daca nu, mai lasati pana se face bine.
Meniu: Legume, Paste
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: lasagna, lasagna cu legume, Lasagna vegetala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close