Lasagna vegetala este o alternativa destul de buna la cea cu carne. Poate nu are acelasi gust insa este la fel de gustoasa :).
Se poate face cu orice fel de vegetale cum ar fi spanacul si loboda care se pot combina cu ciupercile, morcovii, ardeii si vinetele.
Reteta aceasta am facut-o intr-o zi in care aveam multa loboda in frigider si nu mai aveam chef de clasica ciorba de loboda. Asa ca, in loc de spanac am folosit loboda. Si a iesit buna.


Lasagna vegetala
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 oala sau tigaie adanca
- 1 tava adanca cuptor
- 1 oala cu apa
- 1 cratita
- 1 tel
Ingredients
- 6 legaturi loboda sau spanac
- 3 morcovi
- 1 legatura ceapa verde
- 2 cepe uscate
- 1 ardei
- sos bechamel
- foi lasagna
- 200 ml sos de rosii
- sare
- piper
- busuioc
- ulei
Instructions
- Curatati si spalati bine legumele si verdeturile.
- Tocati ceapa marunt si puneti-o intr-o oala pe foc, in care ati pus putin ulei. Caliti pana cand se inmoaie ceapa.
- Curatati morcovii si tocati-i marunt. Adaugati-i in oala, langa ceapa. Procedati la fel si cu ardeiul.
- Puneti pe foc o alta oala, cu apa si sare. Cand clocoteste adaugati foile de loboda sau spanac, spalate bine inainte.
- Lasati sa fiarba 5 minute dupa care scoteti-le si lasati-le pe un tocator sa se raceasca putin. Tocati-le apoi marunt si adaugati-le in oala cu ceapa, morcovii si ardeii.
- Caliti timp de 5-10 minute, adaugand eventual putina apa, daca e nevoie. Puneti apoi sosul de rosii si sare si piper, dupa gust. Cand este gata (cam dupa 15-20 minute) dati deoparte.
- Faceti un sos bechamel. Se topeste untul si adauga sarea. Se adauga faina si apoi, treptat, laptele. Se amesteca incontinuu pana la obtinerea unei compozitii cremoase.
- Incingeti cuptorul la 200 de grade.
- Intr-o tava incapatoare puneti putin sos bechamel si intindeti-l uniform. Puneti apoi 1-2 polonice de compozitie de legume si intindeti-o si pe aceasta uniform. Adaugati apoi deasupra foi de lasagna, acoperind "ca o patura" compozitia. Repetati pasii (bechamel, legume, lasagna) pana cand terminati toata compozitia. La final radeti cascaval sau parmezan deasupra si dati la cuptor.
- Dupa 30-40 de minute verificati daca este coapta. Daca nu, mai lasati pana se face bine.