Jumari de porc

897

Jumari de porc – un alt preparat facut in perioada Craciunului (sau oricand se taie porcul).

Slanina de porc se topeste bine in propria untura pentru a da apoi, pofticiosilor, niste gusoase si crocante (dar si gretoase, daca sunt prea multe) jumari de porc care merg foarte bine langa o mamaliguta si o muratura, dar mai ales langa o tuica fiarta.

Se foloseste slanina proaspata de porc, insa cea mai buna este cea data cu putina sare si apoi afumata.

Jumari de porc

Timp pregatire 1 hour 30 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 cutit de carne
  • 1 ceaun / tuci / oala

Ingrediente

  • 2 kg slanina de porc, cu carne
  • 250 ml apa
  • sare

Instructiuni

  • Pentru slanina alegeti o bucata care are si sorici si ceva resturi de muschi pe ea. Daca nu va place soriciul il puteti inlatura cu cutitul. Insa, atunci cand este rumenit si crocant este delicios.
  • Se taie slanina in bucati de 2-3 cm fiecare.
  • Intr-un tuci sau o oala cu fund mai gros puneti apa si adaugati bucatile de slanina. Se foloseste apa pentru ca bucatile de slanina sa nu inceapa sa se prajeasca, ci sa se topeasca frumos si sa nu se prinda de oala. Oricum, in momentul in care jumarile sunt gata apa va fi complet evaporata.
  • Focul la aragaz (sau pirostrii, daca il faceti cu lemne) trebuie sa fie mic. Amestecati din cand in cand, astfel ca jumarile sa nu se prinda de vasul in care se topesc. De obicei tot procesul dureaza cam o ora - o ora si jumatate, in functie de intensitatea focului.
  • Cand sunt prajite dupa consistenta si gustul fiecaruia se scot din untura si se pun intr-un vas in care sta un prosop de hartie de bucatarie, care sa absoarba surplusul de untura.
  • Se lasa sa se raceasca si apoi se rontaie cu placere!
Meniu: Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciolan porc, jumari, jumari de porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close