Ce imi place mie la mancarea din Asia Mica este faptul ca e foarte „usoara”: usoara de facut, usoara la digerat. Pe langa aceasta, este bazata pe foarte multe fructe si legume. Hummus se face din naut, care este o leguma din familia fasolei si lintei.

Hummus
Echipament
- 1 robot bucatarie
- 1 bol sticla
Ingrediente
- 400 g boabe naut
- 4 linguri sos Tahini
- 3 buc catei usturoi
- ulei de masline
- sare
- boia dulce
- coriandru
Instructiuni
- Nautul poate fi la conserva, deja prefiert sau uscat. Daca e la conserva ati scapat de multa bataie de cap.Daca luati naut uscat, trebuie sa il puneti de cu seara la inmuiat intr-un vas mare cu apa. Peste noapte volumul se va dubla. A doua zi puneti o ala cu apa la fiert, adaugati nautul si sare si fierbeti 1-2 ore buna pana cand nautul se inmoaie.
- Puneti nautul intr-un blender sau robot de bucatarie, adaugati tahini (adica pasta de susan), ulei de masline, sare, coriandru si si maruntiti pana cand se obtine o pasta mai consistenta, dar nu foarte groasa.
- Puneti intr-un bol adanc, presarati boia si patrunjel deasupra, eventul cateva boabe de naut. Serviti cu paine de casa sua lipie.