Hummus

4.9K

Ce imi place mie la mancarea din Asia Mica este faptul ca e foarte „usoara”: usoara de facut, usoara la digerat. Pe langa aceasta, este bazata pe foarte multe fructe si legume. Hummus se face din naut, care este o leguma din familia fasolei si lintei.

Hummus

Timp pregatire 15 mins

Echipament

  • 1 robot bucatarie
  • 1 bol sticla

Ingrediente

  • 400 g boabe naut
  • 4 linguri sos Tahini
  • 3 buc catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • boia dulce
  • coriandru

Instructiuni

  • Nautul poate fi la conserva, deja prefiert sau uscat. Daca e la conserva ati scapat de multa bataie de cap.
    Daca luati naut uscat, trebuie sa il puneti de cu seara la inmuiat intr-un vas mare cu apa. Peste noapte volumul se va dubla. A doua zi puneti o ala cu apa la fiert, adaugati nautul si sare si fierbeti 1-2 ore buna pana cand nautul se inmoaie.
  • Puneti nautul intr-un blender sau robot de bucatarie, adaugati tahini (adica pasta de susan), ulei de masline, sare, coriandru si si maruntiti pana cand se obtine o pasta mai consistenta, dar nu foarte groasa.
  • Puneti intr-un bol adanc, presarati boia si patrunjel deasupra, eventul cateva boabe de naut. Serviti cu paine de casa sua lipie.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Araba
Cuvant cheie: hummus, naut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close