Hummus
Ce imi place mie la mancarea din Asia Mica este faptul ca e foarte „usoara”: usoara de facut, usoara la digerat. Pe langa aceasta, este bazata pe foarte multe fructe si legume.
Hummus este un alt prepaarat care se face din naut (care este o leguma din familia fasolei si lintei).
Cum se prepara hummus de naut
La fel ca la falafel, nautul trebuie sa fie fiert. Ori il puneti la inmuiat 12 ore in apa si apoi il fierbeti bine in apa cu sare, ori folositi de la conserva sau borcan, deja fiert.
Se paseaza nautul intr-un robot impreuna cu sos tahini (sos de susan), ulei de masline, putina apa, sare si coriandru pana cand se obtine o pasta.
Se serveste cu paine sau lipie.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor si pasii pentru aceasta reteta de hummus.


Hummus
Echipament
- 1 robot bucatarie
- 1 bol sticla
Ingrediente
- 400 g boabe naut
- 4 linguri sos Tahini
- 3 buc catei usturoi
- ulei de masline
- sare
- boia dulce
- coriandru
Instructiuni
- Nautul poate fi la conserva, deja prefiert sau uscat. Daca e la conserva ati scapat de multa bataie de cap.Daca luati naut uscat, trebuie sa il puneti de cu seara la inmuiat intr-un vas mare cu apa. Peste noapte volumul se va dubla. A doua zi puneti o oala cu apa la fiert, adaugati nautul si sare si fierbeti 1-2 ore buna pana cand nautul se inmoaie.
- Puneti nautul intr-un blender sau robot de bucatarie, adaugati tahini (adica pasta de susan), ulei de masline, sare, coriandru si si maruntiti pana cand se obtine o pasta mai consistenta, dar nu foarte groasa.
- Puneti intr-un bol adanc, presarati boia si patrunjel deasupra, eventul cateva boabe de naut. Serviti cu paine de casa sau lipie.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.