Gomboti cu prune

340

Gomboti cu prune sau Galuste cu prune, reprezinta acelasi lucru: o reteta traditionala din Ardeal de ”szilvas gombocz” (maghiara), adica un aluat din cartofi, facut galusca si umplut cu pruna, fiert si dat prin pesmet.

Gomboti cu prune

Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 40 minutes

Echipament

  • 1 oala
  • 1 zdrobitor cartofi
  • 1 cutit fructe
  • 1 tigaie neaderenta

Ingrediente

  • 600 g cartofi
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • sare
  • ulei
  • pesmet

Instructiuni

  • Se curata cartofii de coaja si se fierb bine cu putina sare. Se zdrobesc apoi piure.Unii prefera sa fiarba cartofii direct in coaja si apoi sa ii curete si zdrobeasca.
  • Se framanta cartofii cu oul si faina, adaugand daca mai e nevoie putina apa pana cand se obtine un aluat destul de legat si lipicios.
  • Scoateti samburii de la pruna si puneti peste ele zahar si putina scortisoara.
  • Din aluat faceti niste discuri, puneti prune in mijlocul lor si apoi inveliti, astfel incat sa iasa o bila de aluat.
  • Puneti apa la fiert intr-o cratita incapatoare si apoi puneti galustele in apa. Apa nu trebuie sa clocoteasca, altfel se faramiteaza galustele. Dupa 5-7 minute galustele se ridica la suprafata. Cat fierb aveti grija sa nu se lipeasca una de alta sau de fundul cratitei.
  • Amestecati pesmet cu zahar si prajiti-l putin intr-o tigaie. Dati galustele prin pesmet si puneti in farfurii, la servit.
Meniu: Deserturi
Bucataria: Romana, Ungureasca
Cuvant cheie: Compot de prune (sau alte fructe), galuste cu prune, gomboti, Gomboti cu prune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close