Frittata este un fel de „omleta cu de toate”, pe romaneste, preparata in Italia ca o omleta careia i se adauga diverse ingrediente precum legume, branzeturi si carne. Cuvantul „frittata” este echivaent cu „a frige”, „a praji”. Ingredientele sunt, de obicei, diverse ramasite de la alte preparate (de exemplu carne si legume facute la gratar sau la grill).
Traditional, frittata se prepara intr-o tigaie de fonta. Toate ingredientele sunt amestecate si apoi prajite in acea tigaie pe aragaz, la foc potrivit sau se coc, la cuptor.
Este un preparat foarte satios care seamana cu traditionalele quiche-uri frantuzesti. Poate fi servit atat ca mic dejun sau brunch.
Pentru reteta aceasta am folosit carne de porc ramasa de la gratar, ardei si ceapa, dar puteti adauga spanac, broccoli, ciuperci sau orice alte legume care va sunt pe plac.

Frittata cu legume si carne
Echipament
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 tigaie
- 1 bol incapator
- 1 tava de copt rotunda, inalta
Ingrediente
- 8 oua
- 1 ardei kapia mare
- 1 ceapa rosie mare
- 2 cepe verzi
- 200 g carne
- 100 g cascaval ras
- sare, piper, mirodenii
- ulei
- unt
Instructiuni
- Spalati legumele. Curatati ardeii de seminte si cepele de foile uscate.
- Taiati feliute toate legumele si carnea.
- Puneti putin ulei intr-o tigaia si adaugati carnea si legumele. Sotati timp de 5-10 minute
- Spargeti ouale intr-un bol incapator, adaugati sare si mirodenii si bateti-le bine cu o furculita sau un tel.
- Adaugati legumele si carnea in bol si cascavalul ras. Amestecati
- Ungeti o tava rotunda pentru cuptor cu unt, adaugati ingredientele din bol si dati la cuptor timp de 20-25 de minute.
- Cand este coapta, scoateti de la cuptor, lasati putin sa se roteasca si apoi serviti cu salata.