Friptura de vita la cuptor

19

Friptura de vita este unul dintre preparatele preferate de foarta multa lume, insa fiecare are preferinte in ceea ce priveste cat de suculenta este carnea. Mie unul nu-mi place in sange ci ceva mai bine facuta, insa multa lume o prefera medium sau medium-rare. Timpul de gatire difera si in functie de fragezimea carnii. Acum, pe piata, exista destul de multe sortimente de carne de vita, in functie de tara sau animalul de provenienta.

Friptura de vita la cuptor

Timp preparare 15 min
Timp coacere 45 min
Timp total 1 hr

Unelte

  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 cutit filetat
  • 1 tava de copt

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita
  • ulei
  • sare
  • unt
  • rozmarin

Instructiuni

  • Incingeti cuptorul la 240 de grade
  • Inlaturati pielitele de pe carne cu cutitul de filetat si apoi o frecati bine cu sare, piper, rozmarin si ulei de masline.
    Friptura-de-vita-la-cuptor
  • Incingeti bine o tigaie, adaugati uleiul si untul si apoi prajiti carnea pe fiecare parte si la capete.
    Friptura-de-vita-la-cuptor
  • Puneti carnea intr-o tava de teflon sau inox. Micsorati temperatura cuptorului la 200 de grade si puneti tava la cuptor.
    Daca vreti sa o faceti mai in sange, trebuie sa stea cam 45-minute-o ora. . Daca vreti sa fie mai bine facuta (asa cum imi place mie), mai adaugati 15 minute la timpul de coacere.
    Friptura-de-vita-la-cuptor
  • In timp ce carnea era la cuptor, am curatat niste morcovi si cartofi, i-am taiat feliute si i-am fiert cam 10 minute. Dupa ce carnea a stat la cuptor 30 de minute am scos tava si am pus langa carne cartofii si morcovii semi-fierti si scursi de apa. Am stropit din nou cu putin ulei de masline si am dat tava la cuptor pentru inca 20 de minute.
Tip reteta: Vita
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: friptura de vita, vita la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close