Friptura de porc la tava

4.1K

Reteta de friptura de porc la tava (sau friptura de porc la cuptor) se poate face cu orice carne de porc (pulpa, cotlet, coaste, ceafa). Sunt sigur ca iese la fel de delicioasa. Totul este sa aveti rabdare deoarece intreg procesul este destul de indelungat.

Este unul dintre preparatele culinare destul de des intalnite in restaurantele din Romania dar si internationale. Carnea de porc este una dintre cele mai ieftine si mai consumate carnuri. O oportunitate pentru a face friptura de porc la tava este perioada sarbatorilor de iarna, atunci cand se taie, traditional, porcul si cand carnea este proaspata.

friptura de porc la cuptor friptura de porc la tava

Cum se prepara friptura de porc la tava

Mai intai carnea trebuie sa stea la marinat cateva ore, dupa care coacerea la cuptor mai dureaza si ea cateva ore. Daca vreti sa mai reduceti din timp, puteti marina carnea de seara, o lasati la frigider peste noapte si a doua zi doar dati drumul la cuptor si gatiti!

Pentru marinare eu folosesc de obicei 3 ingrediente de baza: bere, mustar si sare. La acestea mai adaug mirodenii (cimbru, plante mediteraneene sau de provence), ceapa, piper, zahar si boia.

Dupa ce ati marinat pulpa si o lasati peste noapte (sau cateva ore) la frigider, puneti carnea intr-o tava pe care o acoperiti cu folie de aluminiu si o dati la cuptorul incins la 160-180 grade timp de 3 ore – 3 ore si jumatate. Friptura de porc la cuptor se va coace incet si sigur. Sunt convins ca dupa acest timp carnea va fi foarte moale si va cadea de pe oase (daca au fost).

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru a prepara o delicioasa friptura de porc la tava, la cuptor.

Friptura de porc la cuptor

Portii 6 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 2 hours 30 minutes

Echipament

  • 1 bol sticla
  • 1 tava de copt
  • 1 cutit carne
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa de porc
  • 1 bere
  • 100 g mustar dulce
  • 4 linguri miere
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita piper
  • 3 lingurite boia dulce
  • 3 cepe
  • ulei
  • cimbru

Instructiuni

  • Se mixeaza toate mirodeniile (sarea, piperul, oregano, cimbru, boia) intr-un bol si se amesteca cu mustarul si mierea pana se obtine o pasta.
  • Se curata cepele si se toaca marunt.
  • Puneti carnea, taiata felii, intr-un vas incapator. Adaugati mixul de mai sus si frecati bine toate bucatile de carne. Adaugati ceapa tocata. Turnati berea peste si amestecati bine totul.
  • Puneti o folie deasupra si dati la frigider timp de 2 ore (sau peste noapte).
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Puneti foarte putin ulei intr-o tava si adaugati carnea.
  • Inveliti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 3 ore - 3 ore si jumatate. Verificati din cand in cand.
  • Cand carnea este moale scoateti folia de aluminiu si mai lasati la cuptor timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Aveti grija sa nu o ardeti sau sa o faceti prea uscata.
  • Cand este gata scoateti de la cuptor si lasati putin sa se raceasca. Serviti cu garnitura preferata.
Meniu: Carne, Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: carne de porc, friptura de curcan, friptura de porc, Friptura de porc la cuptor, friptura de porc la tava

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de preparate cu carne de porc vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close