Reteta se poate face cu orice carne de porc (pulpa, cotlet, coaste, ceafa). Sunt sigur ca iese la fel de delicioasa. Totul este sa aveti rabdare deoarece intreg procesul este destul de indelungat.
Mai intai carnea trebuie sa stea la marinat cateva ore, dupa care coacerea la cuptor mai dureaza si ea cateva ore. Daca vreti sa mai reduceti din timp, puteti marina carnea de seara, o lasati la frigider peste noapte si a doua zi doar dati drumul la cuptor si gatiti!

Friptura de porc la cuptor
Echipament
- 1 bol sticla
- 1 tava de copt
- 1 cutit carne
- 1 tocator
Ingrediente
- 1.5 kg pulpa de porc
- 1 bere
- 100 g mustar dulce
- 4 linguri miere
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita piper
- 3 lingurite boia dulce
- 3 cepe
- ulei
- cimbru
Instructiuni
- Se mixeaza toate mirodeniile (sarea, piperul, oregano, cimbru, boia) intr-un bol si se amesteca cu mustarul si mierea pana se obtine o pasta.
- Se curata cepele si se toaca marunt.
- Puneti carnea, taiata felii, intr-un vas incapator. Adaugati mixul de mai sus si frecati bine toate bucatile de carne. Adaugati ceapa tocata. Turnati berea peste si amestecati bine totul.
- Puneti o folie deasupra si dati la frigider timp de 2 ore (sau peste noapte).
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Puneti foarte putin ulei intr-o tava si adaugati carnea.
- Inveliti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 3 ore - 3 ore si jumatate. Verificati din cand in cand.
- Cand carnea este moale scoateti folia de aluminiu si mai lasati la cuptor timp de 15-20 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Aveti grija sa nu o ardeti sau sa o faceti prea uscata.
- Cand este gata scoateti de la cuptor si lasati putin sa se raceasca. Serviti cu garnitura preferata.