Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata

2.8K

Friptura de porc la cuptor, cartofi wedges la cuptor si salata asortata pot constitui un meniu delicios pentru masa de pranz. Inarmati-va cu rabdare, deoarece este nevoie cam de 2 ore pentru ca totul sa fie gata.

In loc de porc puteti folosi orice fel de carne. In aceasta reteta am folosit cartofi galbeni si cartofi dulci, dar puteti adapta. Salata este una asortata, de legume si verdeturi.

Pofta buna!

Friptura de porc la cuptor, cartofi si salata asortata

Portii 4 persoane
Timp total 2 hrs

Echipament

  • 1 bol de sticla
  • 1 cutit legume
  • 1 cutit carne
  • 1 tocator
  • 1 oala
  • 1 tava de copt

Ingrediente

Friptura de porc

  • 1 kg carne de porc
  • 200 ml bere
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri mustar
  • sare
  • piper
  • mirodenii

Cartofi la cuptor

  • 4 cartofi albi mari
  • 4 cartofi dulci
  • sare
  • ulei
  • mirodenii

Salata asortata

  • 4 buc ceapa verde
  • 3 rosii
  • 3 castraveti
  • 2 ardei
  • 4 ridichi
  • sare
  • ulei de masline
  • otet balsamic

Instructiuni

Prepararea fripturii

  • Incingeti cuptorul la 180 grade
  • Taiati carnea de porc felii.
  • Intr-un bol amestecati berea, mustarul, uleiul, sarea, piperul si mirodeniile. Dati carnea prin aceasta compozitie. Beti restul de bere 🙂
  • Puneti carnea intr-o tava, acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor timp de 90 minute.

Prepararea cartofilor

  • Curatati cartofii galbeni de coaja. Pe cei dulci ii lasati cu coaja, dar ii spalati foarte bine. Taiati cartofii in bucati potrivite
  • Puneti cartofii intr-o oala cu apa si putina sare pe aragaz, la foc potrivit si lasati-i sa fiarba timp de 10 minute (dupa ce apa clocoteste).
  • Scoateti cartofii si puneti-i intr-un bol. Puneti peste ei ulei de masline, sare, piper si mirodeni si amestecati-i.
  • Asezati cartofii intr-o tava neaderenta si dati la cuptor, pe alt etaj fata de tava cu carne (de exemplu, puteti pune tava cu cartofi pe etajul 2 si cea cu carne pe 4)

Prepararea salatei

  • Spalati bine legumele si curatati-le.
  • Taiati legumele in bucati potrivite si asezati-le intr-un bol de sticla. Puneti deasupra 1-2 linguri de ulei de masline si de otel balsamic. Sarati, dupa gust. Amestecati.

Finalizare

  • Dupa 90 de minute scoateti folia de la tava cu friptura. Daca este prea multa zeama puteti sa mai aruncati din ea, dar aveti grija sa mai ramana si in tava.
  • Dati focul la 200 de grade la grill (coacere deasupra) si mai lasati 20 de minute. Cand au trecut 10 minute verificati daca friptura s-a rumenit frumos (fara sa se arda) deasupra si inversati tava cu friptura cu cea de cartofi, pentru ca si acestia sa se rumeneasca frumos.
  • Cand este totul gata aranjati frumos pe farfurie si serviti.
Meniu: Meniu, Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: cartofi, meniu, Porc, salata asortata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close