Friptura de porc cu piure de cartofi galbeni

355

Friptura de porc cu piure de cartofi galbeni este un preparat destul de intalnit in toate restauratele cu specific romanesc sau international. De fapt, carnea de porc fripta poate fi insotita la fel de bine de piure de alte legume precum cartofii dulci, telina, pastarnac sau chiar mazare.

Pentru preparatul de azi am folosit o bucata de muschi de porc putin afumat. Reteta este foarte asemanatoare cu cea de pulpa de porc la cuptor cu piure de cartofi, pe care v-am prezentat-o in acest articol.

Modul de pregatire este urmatorul.

piure de cartofi cartofi

Cum se prepara friptura de porc cu piure de cartofi

Muschiul de porc l-am taiat in rondele de 1 centimetru grosime. Am put putina untura de porc intr-o tigaie adanca si dupa ce s-a topit am adaugat in ea bucatile de porc. Am adugat putina apa si putin vin rosu si mirodenii (usturoi, cimbru). Am lasat totul sa fiarba putin pana cand apa si vinul au scazut, dupa care am oprit focul la aragaz. Cum carnea este deja semi-afumata, nu trebuie sa stea prea mult in tigaie si nici sa se ajunga sa se prajeasca, pentru ca devine tare.

Cartofii au fost curatati de coaja, spalati si taiati cuburi. I-a pus la fiert in apa si sare. Dupa ce s-au fiert (cam 10-15 minute dupa ce apa clocoteste) i-am facut piure cu putin ulei de masline, unt si ceva zeama ramasa de la fiert.

Acesta este un piure facut din cartofi clasici, galbeni, insa orice altfel de piure se face la fel.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru prepararea de friptura de porc cu piure de cartofi.

Friptura de porc cu piure de cartofi

Friptura de porc cu piure de cartofi galbeni, pentru mesele de pranz.
Portii 5 portii
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 20 minutes
Timp total 35 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 oala cu apa
  • 1 tel
  • 1 zdrobitor cartofi
  • 1 tigaie adanca / wok
  • 1 tocator

Ingrediente

  • 1.5 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 muschiulet de porc
  • 2-3 linguri untura de porc
  • 50 ml vin
  • cimbru
  • usturoi pisat

Instructiuni

  • Curatati cartofii de coaja, taiati-i bucati, spalati-le si puneti-i apoi la fiert intr-o oala cu apa si sare.
  • Cand sunt fierti (cam la 10-15 minute dupa ce clocoteste apa) scurgeti putina zeama intr-o cana, in chiuveta.
  • Adaugati unt si ulei de masline peste cartofi si zdrobiti-i cu un zdrobitor sau un tel pana cand obtineti o pasta fina. Mai adaugati din apa ramasa de la fiert sau lapte, daca e nevoie sa iasa mai cremos,
  • Taiati carnea bucatele rotunde ce 1cm.
  • Puneti untura in tigaie si adaugati carnea, putina apa, vinul si mirodeniile.
  • Fierbeti cu capac pana cand se mai evapora din lichid, dupa care dati deoparte.
  • Montati pe farfurie piure si carne si serviti cu salata dorita (eventual muraturi)
Meniu: Carne, Garnituri, Porc
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: carne de porc afumata, friptura de porc, piure de cartofi

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete si idei de preparate cu carne de porc vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close