De Paste, pe langa oua rosii, cozonac si pasca, friptura de miel este ”la putere”. Sunt sigur ca sunt destul de multi amatori de o friptura la cuptor, bine facuta, aromata si care se topeste in gura.
Mielul la cuptor este un preparat care, la romani, nu prea lipseste de la masa de Paste. El poate fi, insa, preparat cu orice ocazie.
Carnea de oaie nu este preferata de multi oameni, datorita mirosului specific. Insa, preparat corect, cu mirodenii si usturoi, poate schimba parerea oricarui ne-pofticios.

Friptura de miel
Ingrediente
- 3 kg Carne de miel (pulpa, coaste)
- 1 litru vin rosu
- usturoi verde sau uscat
- sare
- boia dulce
Instructiuni
- Se spala carnea si se cresteaza din loc in loc. Se impaneaza cu usturoi, se freaca cu sare, boia si rozmarin. Se unge cu putin ulei si apoi se pune in tava si se stropeste cu vinul rosu.
- Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor, la foc potrivit, cam doua ore si jumatate, pana cand carnea devine frageda si se ia usor de pe oase. Daca inca nu este facuta, acoperiti cu folia si mai lasati la cuptor.
- Cand este facuta, scoateti folia si mai lasati carnea in cuptorul aprins cam 10-15 minute, sa se rumeneasca deasupra.