Friganele – painea micului dejun
„Friganele” sunt niste banale felii de paine date prin ou cu lapte si apoi prajite in ulei. Cand eram mic mama le facea ori de cate ori ii mai ramanea compozitie de la snitele sau atunci cand mancam mancare de mazare.
Se pot face in cateva minute si sunt foarte delicioase.
Cum se prepara friganele
Se bat ouale intr-un bol, impreuna cu sare. Se adauga lapte si se amesteca in continuare.
Fiecare felie de paine se da prin aceesta amestec si apoi se prajeste, pe fiecare parte, intr-o tigaie neaderenta in care ati pus putin ulei.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara un tort cu mere.


Friganele
Equipment
- 1 bol de sticla
- 1 tigaie neaderenta
Ingredients
- 8 felii paine
- 1 ou
- 100 ml lapte
- faina
- sare
- ulei
Instructions
- Bateti oul cu laptele si sarea, adaugati apoi faina pana obtineti o compozitie putin mai groasa decat laptele (cam ca iaurtul).
- Incingeti ulei intr-o tigaie si dati focul la potrivit.
- Dati feliile de paine prin compozitie pe ambele parti, bine, sa fie cuprinse de compozitie. Puneti apoi in tigaie si prajiti usor pe ambele parti, pana se rumenesc.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la ciabatta cu masline!
Pentru alte retete diverse vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.